Akçakoca-Düzce yolu, Tepeköy mevkii Akçakoca istikametinde 7 ay önce meydana gelen heyelandan dolayı kapanan yol için henüz somut bir çalışma yapılmadı. Akçakoca’da süren turizm sezonunun yanı sıra fındık sezonunun da başlamasıyla kullanımı artacak olan yol, mevcut haliyle vatandaşların mal ve can güvenliği için tehlike yaratıyor. Özellikle hafta sonu araç yoğunluğunun bir hayli fazla olduğu yolda yaşanan olumsuzluk için bir çözüm üretilmemesi kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Heyelanın gerçekleştiği nokta hakkında Milletvekili Fevai Arslan, duruma müdahale edilmeme gerekçesinin heyelanın tekrarlanabilme ihtimali olduğunu ifade etmiş, gerekli müdahale için uygun zamanı beklendiklerini açıklamıştı.
Karayolları Genel Müdürlüğü Ankara 4. Bölge Müdürlüğü ise konu için geç de olsa harekete geçerek heyelan yapım işinin Temmuz ayında ihale edileceğini ihalenin ardından 10 gün içinde yer teslimi yapılarak düzeltme çalışmalarının 60 günde tamamlanacağını açıklamıştı. Aradan geçen 7 ay, Hem Milletvekili Arslan’ın hem de Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bu açıklamaları yoldaki sorunun bir an önce ortadan kaldırılması için yeterli olmadığını gösterdi.

Vatandaşların temennisi kendileri için büyük önem arz eden yolun kötü olaylara neden olmaması için en kısa sürede tekrar güvenli bir şekilde kullanıma hazır hale getirilmesi oluyor.

Haber:Y.SEVER