Düzce Belediyesi, Eski Düzce Lisesi'nin bulunduğu alanı tıpkı Anıtpark Meydanı gibi etkinliklere ve çeşitli törenlere ev sahipliği yapan bir meydan haline getirmek için çalışmalara başladı. Barikatla çevrelenen alanda ilk kazma vuruldu.

Meydan ve park olarak projelendirilen yerde bir Saat Kulesi ve Roma Çeşmesi yapılacak. Başkan Keleş, daha önce yaptığı açıklamada çalışmaların 1 Kasım’da biteceğini ve Düzce’nin yeni bir yaşam alanına daha kavuşacağını söylemişti.
Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in yeni yapılacak parkları müstecire vermeyeceğini açıkladığı gibi Eski Düzce Lisesi alanındaki Meydan ve park projesinde Düzce Belediyesi’nin işletmesini üsteleneceği, bir kafe ile büfe de olacak. Saat kulesi ve kafe için alanda temel atma çalışmaları yapıldı, roma çeşmesinin ise projesi sürüyor. Meydanda ayrıca gençler için kaykay pisti de olacak.


Bilindiği gibi 1999 depremlerinde hasar gören ve yıkılarak yerine prefabrik okul yapılan Düzce Lisesi, 2009 yılında Fidanlık mevkiindeki yeni binasına taşınınca şehrin merkezindeki prefabrik bina madde bağımlılarının mekanı haline gelmişti. 6 yıldan bu yana atıl durumda şehrin tam göbeğinde duran bina ve bahçesi ilgisizlikten perişan hale gelmişti. 2 yıl önce temizlenen alan şimdi Düzce’nin ikinci meydanı haline gelecek. 

haber;S.KAŞKIR