İYİ Parti ve MHP il yönetimleri bugün Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Kongre süreci sonrası Düzce’deki partilere yönelik ziyaretlere başlayan Saadet Partisi İl Teşkilatı, ilk ziyareti İyi Parti’ye gerçekleştirdi. İYİ Parti il binasında gerçekleşen ziyarette, İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Saadet yönetimi, hayırlısı olsun dileklerinde bulundu.

Sohbet havasında geçen ziyarette ülke gündemine dair konular ele alındı.  

“Gelinen noktada ülke tosladı duvara”
Özelleştirme süreci devam eden şeker fabrikaları üzerinden yine iktidara yüklenen Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, şöyle konuştu: “Gelinen noktada ülke tosladı duvara. Bir elimizde şeker fabrikalarımız kalmıştı onu da satmak için mücadele ediyor ama onları sattırmayacağız. Saadet Partisi’nde tek seslilik esastır. İlk defa cumhuriyet tarihinde Türkiye’de ormanlar ve canlı ağaçlar da satılacak.”

“Dirayetli insanlar bunu yemez”
İyi Parti Düzce İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu da yerli ve milli söylemleri üzerinden AK Parti’yi eleştirdi. Katırcıoğlu, “Vatanı satacaksın, memleketi satacaksın ve arkasından “biz yerliyiz ve milliyiz” iddiasıyla ortaya çıkacaksın. Kusura bakmayın bu ülkede belli bir kesimi kendi söylemlerinizle aldatabilir, kandırabilirsiniz ama bu ülkede her şeye rağmen dik durabilen dirayetli insanlar var. Bunlar bunu yemez.” dedi.

Katırcıoğlu ve Mertol karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak Düzce’nin sorunlarını da konuştu.

İyi Parti ziyareti sonrası rotasını MHP’ye çeviren Saadet Partisi heyeti, MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz ve yönetimi ile il binasında bir araya geldi. Düzce ve ülke gündemine ilişkin konuşan il başkanları, birbirlerine övgüler yağdırdı.

"Siyasetteki kirlenmenin en büyük sebeplerinden biri…"
MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz, Saadet Partisi’nin Türkiye’de köklü geçmişi olan ve demokrasi geleneğine sahip bir parti olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: “Kendilerinin görüşleri Türkiye ve Türk siyaseti için önemli görüşlerdir. Küçük yerlerde siyaset yapmak gerçekten zor. Türkiye siyasetinde zaman zaman kullanılan kirli bir dil ve bu dili kaldırmak gerekiyor. Saadet Partisi’nden şimdiye kadar böyle kötü örnek görmedik. Siyasetteki kirlenmenin en büyük sebeplerinden biri de bu üst tabakadaki kirli dilin kullanılmasıdır.”

Haber: C.ÜSTÜNER