Düzce Belediye Meclisi, Temmuz ayı 1.Birleşimi Düzce Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli Başkanlığında yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Keleş toplantıya katılmadı. MHP’li Belediye Meclis Üyeleri toplantıda belediyenin devam eden çalışmalarına yaptığı harcama tutarlarını ve verdiği kararları eleştirdi.

DOMATES SAVAŞI MI YAPILACAK?

MHP’li meclis üyeleri, Kosova Cumhuriyeti Mamuşa Belediyesi’nde yapılacak olan Domates Festivaline Düzce Belediyesi Mehteran takımı ve Kültür Müdürlüğü’nden memurların  görevlendirilmesini ve giderlerinin Düzce Belediyesi tarafından karşılanacak olmasına tepki gösterdi. Gösterilen tepkiye rağmen karar oy çokluğuyla kabul edildi. MHP’li Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu durumu karnı aç bir insanın ağzında kürdanla gezmesine benzetti. Düzce Belediyesinin ekonomik şartlarının iyi olmadığını ifade eden Katırcıoğlu, esnafın Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney’in yakasına yapıştığını söyleyerek “Esnaf her gün Ali Bey’i tartaklarken bizim tasarruf yapmamız gerekirken bizim Domates Festivalinde ne işimiz var. Orada domates savaşı mı yapılacak? Festivale katılmayı Düzce esnafı adına esefle kınıyorum.” dedi.

İHALE BEDELLERİNE TEPKİ

Katırcıoğlu, belediye tarafından yaptırılan iki parka konulması düşünülen dekoratif saat kulelerinin ihale bedellerini paylaştı ve ihalelerin yandaşlara verildiğini söyledi. Katırcıoğlu meclis üyelerinin yapılan çalışmalardan haberi olmadığını belirterek örnek verdi. “Ramazan ayında iki adet sahne, ses ve ışık sistemi ve bir tasavvuf müziği ekibi alımı için Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün ihaleyi pazarlıkla Ruşen Keleş’e 162 bin 400 TL’ye vermiş. Bir diğer ihalenin konusu, yapımı süren iki adet parka dekoratif saat kulesi alımı. Saat kulelerinin rakamlarını söyleyeyim. 745 bin TL bir tanesi.”
Katırcıoğlu’nun açıklamalarının ardından Meclis Başkanı Keskinli, Katırcıoğlu’na ‘Siz şimdi bunların usulsüz olduğunu mu söylüyorsunuz? Sorusunu yöneltti. Katırcıoğlu’nun yanıtı ise hangi vicdan bu parayı verecek?’ oldu.

İSLAM DÜNYASI SURİYE VE MISIR’DAN İBARET DEĞİL

Katırcıoğlu, Doğu Türkistan’da yaşananlardan dolayı Ramazan aylarını grubu adına buruk ve içleri kan ağlayarak geçirdiklerini vurgulayarak Ak Parti’nin İslam coğrafyasını yalnızca Suriye ve Mısır’dan ibaret gördüğü eleştirisinde bulundu. 

Haber;Y.SEVER