Dün akşam Belediye Meclisi Toplantı Salonundan yapılan Düzce Belediye Meclisi Eylül ayı 2.Birleşimi Ak Partili ve MHP’li meclis üyelerinin gündem maddeleri üzerinde tam anlamıyla uzlaşmasıyla başladı. Görüşülen maddelerde ortak kararlar verilmesi her iki grup arasında zaman zaman karşılıklı şakalaşmaları neden oldu. Uyum içerisinde başlayan meclis toplantısı ise MHP’li üyelerinin alınan bir karar üzerine toplantıyı terk etmesiyle sona erdi. MHP’li üyeler, Ak Partili üyelerin kendi yandaşı olan şahsın meclise sunduğu talebi “hukuka aykırı” bir şekilde oy çokluğuyla kabul edildiğini iddia ederek tepkilerini salonu terk ederek gösterdi.
MHP’li üyeler, Ak Partili üyelerin belediyenin lejant maddesi 1.60 olmasına rağmen yandaş olduğunu iddia ettikleri kişinin talebinin hukuka ve eşitlik ilkesine aykırı olarak oy çokluğuyla kabul edildiğini savundu.

KATIRCIOĞLU: EVET EMREDERSİNİZ DEMEK ÇOK YANLIŞ
Katırcıoğlu, konu hakkında “Biz burada vatandaşlarımızın tamamının adı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun ve bulunduğu siyasi parti ne olursa olsun bizim gözümüzde bütün vatandaşlar eşit değerdedir. Bir madde değişmeden bir kanun taahhüt altına girmek evet emredersiniz demek çok yanlış hüküm altında kalmasına neden olacaktır.” dedi.

CAYMAZ: KİMSEDEN EMİR ALMAYIZ
Belediye Başkan Yardımcısı talep hakkında üniversitenin artan yurt ihtiyacına yanıt vermek ve zamandan tasarruf etmek amacıyla böyle bir adım atılmasının uygun olacağını ifade etti. Caymaz, “Talebi meclise sunan şahsın siyasi düşüncesini bilmem, bu konulara dikkat etmem. Kimseden emir almayız. Biz sadece üniversitenin kapasitesinden dolayı böyle bir inisiyatif kullanmak istiyoruz. Bir aylık bir gecikme inşaatın büyüklüğünden dolayı yetişmemesi anlamına gelecek.” dedi.
Katırcıoğlu ve Caymaz’ın peş peşe gelen açıklamaları sonrası gergin bir hava oluşan toplantıda ikili arasında tansiyon yükseldi.

ÇAKIR: AHLAKA VE HUKUKA AYKIRI
MHP’li bir başka üye Taner Çakır da kanunda belirtilenin aksine vatandaşın talebine göre karar verilmesinin ahlaka ve hukuka aykırı olduğunu vurguladı. Çetinkaya ayrıca böyle bir talebe hem red oyu kullanacağını hem de Sakarya Bölge İdare Mahkemesine götüreceğini ve haklı çıkacağını söyledi.

TOPLANTIYI TERK ETTİLER
MHP’li üyeler gündem maddesinin ardından toplantıyı terk etti.
Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili ve üyeler toplantı sonrası açıklama yaptı.  Grup adına konuşan meclis üyesi Ercan Katırcıoğlu toplantıyı terk etme gerekçesini ifade etti. “Talep sahibi konut alanı tahsisli yeri, sosyal kültürel tesis alana çevrilmesi ile emsal 2.00 istemiş daha sonra talebini 1.80 olarak düzeltmiştir. Belediyenin lejant maddesinde sosyal ve kültürel tesis alanları 7 bin 500 metrekare ve üzeri 4 kat emsal 1.60’dır.
Lejant düzeltilmeksizin vatandaşın talebi imar komisyonundaki AKP’li üyelerin oy çokluğuyla kabul edilmiş ve meclise sunulmuştur. Meclis lejant maddesi 1.60 olmasına rağmen yandaş kişinin talebi hukuka ve eşitlik ilkesine aykırı olarak kabul edilmiştir. Biz bu durum karşısında hukuka aykırı talebin reddi yönünde oy kullanarak hukuka aykırı işlem yapan meclis oturumunu terk etmek zorunda kaldık.” dedi.


Haber;Y:SEVER