Kiremitocağı Mahallesi'ndeki bir bölümü Belediyeye ait mevkiiye Akaryakıt ve LPG İstasyonu kurulmasına yönelik imar değişikliği aralık ayı toplantısında gündeme gelmiş ve MHP’li üyelerin itirazına karşın karar meclisten geçmişti.
Belediye Meclisi bugün yapılan ocak ayının ikinci toplantısında tartışmalı bir karara daha imza attı. Eski otogar mevkiinde Belediyeye ait 2 bin 2 metrekare mülkün akaryakıt ve LPG istasyonu yapılması kaydıyle satışı MHP’li üyelerin itirazına rağmen kabul edildi. MHP’li üyeler, “Belediyenin borcu var diye satışa çıktı deniliyor. Madem borcu var, israf etmesinler.” Diyerek tepkilerini koydu.
Ak Partili üyelerinin grup kararı ile Karar Encümene havale edildi. Söz konusu mülkün satışı ile ilgili encümen ihale süreci başlatılacak.
Bilindiği gibi Belediye Başkanı Mehmet Keleş saha önce yaptığı açıklamada “Burası bir vatandaşa verilmiş petrol istasyonu ruhsatı değildir. Burası Düzce Belediyesi mülkünün üzerine konmuş, istasyon ruhsatıdır. Gelecekte Düzce Belediyesi kendisi burada benzin istasyonu kurabilir. Bu da tamamen Düzce Belediyesi'nin ihtiyaçları ile alakalı bir şey. Şehir içinde bir vatandaşa rant sağlamak için benzin istasyonu ruhsatı vermiş değiliz.”demişti.

Haber;S.KAŞKIR