Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesinde vaat ettiği “Millet Kıraathanesi” projesi Düzce’de kısmi olarak hayata geçti.
 
Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı İl Halk Kütüphanesinde bir bölüm dün itibariyle 7 gün 24 saat esası ile vatandaşların hizmetine girmeye başladı.
 


Millet Kıraathanesi’nin vatandaşın kitap, gazete ve dergi okuyup, sohbet edebileceği, bilgi paylaşımında bulunabileceği ve boş zamanlarını faydalı şekilde değerlendirebileceği zengin okuma imkanlarıyla donatılmış bir mekân olarak düzenlendiği belirtildi. Çay ve çorba ikramları da ücretsiz olarak vatandaşın hizmetine sunuldu.
 



Yapılan açıklamada, “Kıraathane, Türk ve İslam tarihinde yabancı olmadığımız bir mekân geleneğidir. Zaman zaman bu gelenekten uzaklaşma söz konusu olsa da, devirlerin değişimi ile birlikte insanları kitaplarla buluşturan mekânlar haline gelmiştir. Boş vakitler kıraathanelerde kitap okuyarak, ilmi, kültürel ve sanatsal sohbetlerin ya da okuyanı dinleyerek okuma etkinliklerinin yapıldığı yerlerdi.
 
Bu geleneğin yeniden yaşatılması için ‘Millet Kıraathanesi’ Düzce İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü içerisinde halkımızın hizmetine sunulmuştur” denildi.

Haber: Ö.YILMAZ