Yayaların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesi için yapılan üstgeçitlerin gerek kullanışsız gerekse asansör talihsizliği nedeniyle tercih edilmediği bir kez daha belgelendi. D-100 Karayolu üzerinde yoğunluğun bulunan bölgelere yapılan üst geçitleri vatandaşlar kullanmamakta kararlı.


Bu akşam saatlerinde D-100 Karayolu Kervan Mevkiinde yaklaşık 10 kişilik grup 100 metre gerisindeki üst geçidi kullanmak yerine Düzce’yi ikiye bölen D-100 Karayolundan karşıya geçmek istemeleri kameralarımıza takıldı.

 



Görüntülerde ilk seferde 10 kişilik grup yolun karşısına geçmek istiyor, ancak 10 kişilik gruptan 3 kişi hızla giden araçların arasından koşarak karşıya geçmeyi başarıyor. Arkada kalan bir anne ve çocuk da vızır vızır araçların geçtiği yola birkaç kez hamle yapıyor.

 



Yoğun trafik nedeni ile başarılı olamayan anne kız tekrar geri gelerek grupla beraber hareket ediyor. Bir müddet bekleyen grup araç trafiğinin azalması ile hep birlikte yolun karısına geçmeyi başarıyor. Canlarını hiçe sayarak üst geçidi kullanmayan grup sağ salim yolun karşısına geçerek ters yönde ilerliyorlar. Grup bir müddet sonra gözden kaybolurken akıllarda “üst geçitler ne zaman kullanılabilir hale gelecek” sorusu kalıyor.

 

Haber: İ.KELEŞ