Burçgün, yazılı olarak yaptığı açıklamada, olağanüstü hal edilmesiyle birlikte terörle mücadele başlığı altında her gün bir yenisi eklenen kanun hükmünde kararnameler (KHK)’lar ile ülkenin emek ve demokrasiden yana güçleri üzerine etkisizleştirme operasyonu yapılmaya başlandığını söyledi.

KHK’lar ile kamu kuruluşlarında görev yapan meslek mensuplarının, hukuka aykırı olarak görevlerinden ihraç edildiğini ifade eden Burçgün, ihraç edilenlere savunma hakkı tanınmadığını kaydetti.

Söz konusu durumlarla TMMOB Mimarlar Odası üyesi Mimar Alev Şahin karşı karşıya kaldığını belirten Burçgün, “Mesleki mücadelelerle kamu yararına çalışmalar yürüten, barış, emek, özgürlük ve demokrasiden yana olan meslektaşlarımızın aileleri ile birlikte işsizliğe mahkum edildiği sürecin karşısında durmaktayız. Darbelere ve dikta rejimlerine karşı duran Odalarımızın ve TMMOB’nin üyelerini de içine alan bu sürece bir an önce son verilmelidir. İşten ihraç edilen Alev Şahin, vakit kaybetmeden görevine iade edilmelidir. Mimar Alev Şahin'İn yanında olduğumuzun, görevine  dönmesi için tüm  olanaklarımızla mesleki ve demokratik mücadelemizi sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz.” İfadelerine yer verdi.