Gölyaka ve çevresindeki köylere yolcu taşımacığı yapan minibüsçülerin Azmimilli Mahallesi Aydınpınar Caddesi üzerindeki durağında kapatılma şoku.
 İstanbul’da ikamet eden Ömer Eryürek, minibüslerin durduğu alan ve Aydınpınar caddesinden Serhat sokağa bağlanan yolun kendisine ait olduğu ve bugüne kadar izinsiz kullanıldığını iddia ederek tel örgülerle kapattı. Bugün minibüs şoförlerinin ve çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları içersinde tel örgüyle alanın çevresi kapatılmaya başlarken, Eryürek’in Avukatı Onur Özen, minibüsçülerin alanı yıllardır izinsiz kullandıklarını yolla ilgili de herhangi bir kamulaştırma bulunmadığını ifade etti.
Özen, “ Burası İstanbul’da yaşayan bir müvekkilime ait. Minibüsçülerle aramızda bir kira sözleşmesi yok. Minibüsçüler burada bizim rızamız olmaksızın kalmaya devam ediyorlar. Bununla ilgili Olarak Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne gerekli girişimlerde bulunduk. Onlar bununla ilgili bir işlem yapmadılar. Yol da aynı şekilde müvekkilimin tapulu mülkü. Bununla ilgili belediyenin de bir girişimi yok. Biz yerimizin çevrelerini belirliyoruz. Bundan sonra kullanamayacaklar. Minibüsçüler burada yıllardır duruyor. Biz buna engel olamıyoruz, belediye de olamıyor. Defalarca uyardık.”dedi.

50 yakın köye yolcu taşıyan minibüs şoförleri ise günlüğü 3 TL’den bir başka şahsa kira parası verdiklerini iddia etti. Konuyla ilgili mahkeme sürencinin devam ettiği öğrenilirken, Gölyaka ve çevresindeki köylere yolcu taşıyan minibüslerin bugünden sonra akıbetinin ne olacağı ise merak konusu.

Haber; S. KAŞKIR