Valilik karşısında bulunan ve çevre düzenlemesi kapsamında yapılan havuzların içler acısı halini dün ekranlara getirmiştik. Çevreyi güzelleştirmek ve vatandaşların kenarında oturup dinlenebilmesi için yapılan bu havuzlar pislikten gözükmüyordu.

Suları tamamen çekilmiş havuzlarda su yerine plastik şişeler, pet bardaklar ve kurumuş yapraklar bulunuyordu. Haberimiz üzerine temizlik ekipleri harekete geçti ve bugün Valilik önünde bulunan havuzlarda temizlik harekâtı vardı. Temizlik ekipleri havuzlarda bulunan pislikleri özenli bir şekilde temizleyerek havuzların Düzce’ye yakışır olması için bugün gün boyu çalışma yaptılar.

Dün havuzun halini görerek haber merkezimize arayan Nuri Sel isimli vatandaş havuzun bu görüntüsünün Düzce’ye yakışmadığını ifade ederek “ Düzce’de yalnız insanlar değil hayvanlar da yaşıyor. Sokak hayvanları buradan su içiyorlardı. Şimdi o da yok.” İfadelerine yer vermişti.

Bu görüntülerin ardından sabahın erken saatlerinde belediyenin temizlik ekipleri harekete geçti ve içinde pet şişeden, kurumuş yapraklara sigara izmaritlerinden pet bardaklara her türlü pisliğin olduğu havuzları temizlediler.

Ayrıca havuzda su dolayısı oluşan yosunlar da bir güzel temizlendi. Düzce’ye yakışan havuzun bu olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu gibi güzelliklerin hep temiz olması gerektiğini belirttiler. 

Haber; R. BAL