16 OTOBÜS MISIR İÇİN YOLA ÇIKTI

İnsan ve Medeniyet Hareketi organizesi ile tüm Düzce ve ilçelerinde toplanan yaklaşık 600 kişi 16 otobüs ile İstanbul'da düzenlenecek olan Mısır programına katılmak üzere yola çıktı. İnsan ve Medeniyet Hareketi adına konuşan Hikmet Keskin islam dünyasının son yıllarda bir çıkmazın içine sürüklendiğini söyledi.

 



Fikret Keskin “ İslam coğrafyası son yıllarda bir çıkmazın içine sürüklenmektedir. Müslüman halklara yönelik zulümler halka halka büyümekte ve bu halkalara her gün bir yenisi eklenmektedir.Suriye'de 2 yıldır ortaya kararlı bir tavır koyamayan uluslararası toplumun hareketsizliği kimyasal silah kullanımına imkan sağlayan bir ortam oluşmasına sebep olmuştur. Bunun sonucunda 3.000 den fazla kişi hayatını kaybetmiş ve binlerce kişi yaralanmıştır.Uluslararası Toplum ve Birleşmiş Milletler insanlık vicdanı ve tarih önünde ciddi bir sınamayla karşı karşıyadır.Hayvan hakları için bile seslerini yükselten batılı toplumlar akan bunca Müslüman kanı için seslerini çıkarmamaktadırlar.Hiçbir temiz vicdanının kabul etmeyeceği bu zulüm ve haksızlıkları protesto etmek temiz vicdan sahibi insanların boynunun borcudur.Bu duygu ve düşüncelerle bu yolda şehid olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet yaralı kardeşlerimize acil şifalar diler, bir an önce bu zulümlerin durmasını rabbimizden temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul'da ki mısır programına gidenleri yol etmek için vatandaşların yanına gelen Belediye Başkanı İsmail Bayram ise dünya ülkelerinin yaşanan zulme sesiz kaldığını söyledi.

 



İsmail Bayram “ Bugün hem Türkiye’nin etrafındaki coğrafyada hem dünyanın muhtelif yerlerinde yaşanan zulümleri görüyoruz. Bütün dünya görüyor. Ama ne yazıkki bütün dünya bu zulme karşı aynı şekilde haykırmıyor. Ancak biz Türk halkı olarak Müslüman halkı olarak Müslüman çoğrafyası olarak bunlara asla duyarsız kalamayız. Niyetimiz hiçbir ülkenin politikasına karışmak, politikasını değiştirmek değildir. Ancak hangi ülke olursa olsun özellikle komşularımızda ki Müslüman coğrafyasındaki kardeşlerimiz insanlık zulme uğruyorsa insanlık adeta yok edilmeye çalışılıyorsa işte orada bir zulüm varsa medeniyet diye bir şey kalmamışsa bizler Türk halkı olarak duyarsız kalamayız. Bu gerçekleri burada görerek buradasınız ve bu zulme karşı elimizden ne geliyorsa bir aradayız ve bir arada çalışmaya devam ediyoruz. Mısır'da Suriye'de Arakan'da, Filistin'de Doğu Türkistan'da bir çok müslümanın yaşadığı ülkede çocuklarımız katlediliyor. Müslüman kardeşlerimiz bir hiç uğruna hiçbir insani değere hizmet etmeyecek amaçlar uğruna katlediliyor. Sizler, bugün hep birlikte zulme karşı duruşunuzu gösteriyorsunuz. Ben sizleri canı gönülden kutluyorum. Türk halkı, Müslümanlar, Düzceliler nerde bir insanlığa eziyet varsa nerde mağduriyet varsa hep onun yanında olmuştur. Bu nedenle sizleri defalarca kutluyorum. Bu akşam İstanbul'da o manevi mekanlarda yapacağınız dualar müslüman coğrafyasındaki kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olsun. Allah dualrınızı kabul etsin Allah gazalanızı mübarek etsin. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum” şeklinde konuştu.

Anıt Parka gelen otobüsler sırası ile park ederken yoldan geçen Gülşah Güçük isimli bayana çarptı. Çarpmanın etkisi ile yere düşen Gülşah Güdük kolundan yaralandı. Tedavisi için polis ekipleri tarafından hastaneye getirilen Gülşah Güçük'ün kolu sargıya alındı. 



Haber: M. YILMAZ