Düzce’de, Sivil Toplum Platformu tarafından Cuma namazı çıkışında Cedidiye Camiinde Mısır'da ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazında hayatlarını kaybedenler için dua edilirken, Müslümanlara karşı yapılan zulümün sona ermesi istendi. Ellerinde “Diren Mısır” yazılı dövizler taşıyan platform üyeleri namaz sonrasında yaptıkları basın açıklamasında Mısır'da yapılan askeri darbeyi kınadı.

Düzce Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Ketrez, Darbenin ve cuntacıların asıl amacı ve hedefinin Müslüman dünyasında halkın ekonomik ve siyasi olarak özgür kalmasını engellemek olduğunu öne sürdü.

İslam ülkelerinin gelişmiş ekonomiler arasında yer almasının önüne geçilmeye çalışıldığını savunan Ketrez, "Darbe ordu eliyle yapılmıştır, darbeyi yaptıran irade ise darbe karşısında sessiz kalan ve halkın iradesinin hiçe sayılmasına destek veren bildik küresel merkezlerdir. Dış mihraklar ekonomik ve siyasi bakımdan güçlü bir Müslüman coğrafya istemiyor. Özellikle ülkemizde bin yıldır farklı din ve kültürlerle kardeşçe beraber yaşayan Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi ve Abazayı birbirine düşürmek isteyen alevi ve Sünni deyip önce ayrıştırıp sonra çatıştırarak iç savaşlar çıkartarak ülkemizi köleleştirmek isteyen emperyalistlerin farkındayız, ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bu oyuna gelmeyeceğiz" dedi.

 



Batının bu karanlık oyunlarına gelmeyeceğiz

"Batının bu karanlık oyunlarına gelmeyeceğiz"Düzce Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Ketrez, sözlerini yapılan darbeyi kınayarak sonlandırdı.

Ketrez, "Buradan Mısırdaki askeri cuntayı alkışlayan batıyı, Amerika'yı ve orta doğudaki sözde Müslüman diktatörleri kınıyoruz. Biz halkın yanındayız. Mısırda İhvan'ı ve darbeye karşı tavır alan herkesi alkışlıyor darbecileri ise lanetliyoruz. Türkiye de ve Ortadoğu'da bu coğrafyanın sahipleri bu topraklarda kardeşçe yaşayan bizleriz. Bizleri Kürt, Türk, Alevi, Sünni diye ne kadar ayrıştırmaya zorlarlarsa zorlasınlar birbirimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Son söz olarak Hiçbir demokratik hükümet darbe ile gönderilemez, gönderilmemelidir. Seçilenler seçimle gitmelidirler. Herkes halkın tercihine saygı duymalıdır" diye konuştu.

Haber: S. KAŞKIR