Mısır'da gerçekleşen askeri darbenin ardından yaşanan katliama tepki gösteren Anadolu Gençlik Derneği Düzce Şubesi düzenledikleri dua ve destek etkinliği ardından basın açıklaması yaptı. Saadet Partisi İl başkan yardımcısı Birkan Mertol, Mısır’da yaşanılan darbe sürecinin halk iradesine müdahale olmaktan çıktığını ve tam bir katliama dönüştüğünü belirtti.

Mertol, “Batı basınında ve ülkemizde birilerinin iddia ettiği gibi Mısır’da bir çatışma ortamı yoktur; bilakis darbe karşıtı barışçıl gösteri yapan silahsız bir halka karşı silahlı kuvvetler tarafından vahşice bir operasyon yürütülmektedir. General Sisi bir terör örgütünün elebaşı gibi davranmaktadır. Tüm dünyanın gözleri önünde savunmasız masum insanlara gerçek mermilerle ateş emri verilmiştir. Adeviyye Meydanı bir can pazarına dönüşmüştür. İki yüzden fazla kardeşimiz şehit edilmiş, beş bine yakın insan da yaralanmıştır. Olup bitenler karşısında ideolojik bir tavır takınıp katliamı görmezden gelmek ayrı bir insanlık suçudur.”dedi.


Anadolu Gençlik Derneği olarak halkı Mısır’da seçilmiş meşru yönetim iş başına gelinceye kadar sürekli teyakkuz halinde bulunmaya davet eden Mertol, “Mısır’da darbe ile iş başına gelmiş yönetimi tanımıyoruz. Bu yönetime destek verenleri yapılan katliama ortak sayıyoruz.”dedi. 


Haber: S. KAŞKIR