Cumayeri Mısırlık Köyü 2B orman kadastrosu çalışmaları sonrası karıştı. Tapulu arazilerinin ellerinden alınacağına dair Maliye Bakanlığı tarafından tebligat gönderilen köylüler, tapularının iptal olacağını ve aynı arazileri tekrar satın alacaklarını duyunca büyük tepki gösterdiler.

Köyde 5 dönüm fındıklık arazisi bulunan Hüseyin Çelik, “ Bizim arazimiz tekrar bize satacaklarmış. Biz sesimizi kime duyuracağız.” Diyerek yetkililerden yardım istedi.

Çelik, “ Buraya Ankara’dan bir bayan memurla Düzce’den iki tane memur geldi. Bize 64 yılının orman haritasına göre gönderiyoruz diyorlar. 64 yılında iptal edilen tapularımızın kavga ile alınmış. Burayı şimdi ormanı bırakacaklarmış biz de parayla alacakmışız. Biz sesimizi kime duyuracağız. Ankara’nın bu durumdan haberi var mı? Bu iş kolay çözecekse Ankara çözer. 96’da buranın tapusu babamın adına çıkmış. 97-98 yıllarında babam ölünce 10 mirasçı vardı. Mirasçılara gereken bedeli ödeyerek tapu çıkarttım. Şimdi bu tapu iptal olacakmış ve 2b olarak bize satacaklarmış. Yani bizim arazimizi tekrar bize satacaklarmış. Muhtarımızın da konuyla ilgili net bilgisi yok. O da elinden geleni yapıyor. Yerimizi öyle kolay bırakmayacağız Biz valiliğe, milletvekillerimiz, kaymakamlarımıza yardım edebilecek herkese seslenmek istiyoruz.