Düzce Valiliği 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gereğince, Düzce’de yapılacak olan siyasi partilerin mitinglerini, sivil toplum kuruluşlarının etkinlikleri için toplanma yerlerini, yürüyüş güzergâhlarını ve basın açıklaması gibi etkinliklerinin yapılacağı yerleri yeniden belirledi. Buna göre Düzce Merkez’de üç nokta belirlenirken Düzce Merkez dışında da Kalıcı Konutlar Yenikent ve Konuralp’ta yapılacak etkinlik noktalarıyla ilgili detaylara da yer verildi.


Açıklamaya göre; Düzce Merkez’de 3 farklı nokta belirlendi. Bu noktalardan birincisi, Uzunmustafa Mahallesi Rasim Betir Bulvarı’nın Uzunmustafa Caddesi girişi toplanma yeri olarak belirlenirken toplantı yeri Anıtpark olarak ilan edildi. İkinci nokta, Cedidiye Mahallesinde bulunan Düzce Belediye Başkanlığı Binası ile Cedidiye Camisi arasındaki boş alan toplanma yeri olarak belirlendi. Bu alanında toplanma yeri de yine Anıtpark olarak duyuruldu.


Düzce Merkez’in üçüncü toplantı noktası ise Camikebir Mahallesi Kuyumcuzade Bulvarı ile Rıhtım Caddesinin kesiştiği yerde bulunan ve Film Platosu olarak kullanılan yerin yanındaki boş alan toplanma yeri olarak belirlendi. Üçüncü noktanın da toplanma yerleri diğerlerinde olduğu Anıtpark olarak belirtildi.


Merkez dışında belirlenen iki noktadan biri olan Kalıcı Konutlar Yenikent’te Toplanma Yeri ve Yürüyüş Güzergâhı: Kalıcı Konutlar (Yenikent) Güzelbahçe Mahallesinde, 9. Bölge Yeni Çevre Yolunun 8. Düzce Bulvarı girişi toplanma yeri olarak belirlenirken miting yeri olarak Yenikent Atatürk Anıtı önündeki boş alan olarak karar verildi.


Son olarak Konuralp için ise toplanma yeri Çiftepınarlar Mahallesi Ali Hamza Sokak üzeri PTT Hizmet Binası ön tarafında bulunan alan kararı verilirken miting yeri için Konuralp Merkez Camisi ile Atatürk Büstü’nün arasında kalan boş alanın kullanılmasına karar verildi.

Haber:Y.SEVER