Yaklaşık bir yıl önce kentin giriş ve çıkışındaki noktalara kurulan 3, insan ve araç trafiğinin yoğun olduğu noktalara kurulan ise 28 kamera, Düzce Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi'nde görevli personel tarafından 7 gün 24 saat süreyle takip ediliyor. Ayrıca, ilin yönetim kademesine de ilin genel durumunu izleme fırsatı sağlıyor.
Edinilen bilgilere göre; MOBESE sistemi kurulduğu günden bugüne kent nüfusundaki artışa rağmen, suç oranını büyük ölçüde düşürdü. Şehrin giriş ve çıkış noktalarına kurulan plaka okuyucu sistem de yakalama kaydı bulunan araç sürücülerinin korkulu rüyası oldu. Şehrin çeşitli noktalarına kurulan kameralardan oluşan sistem, şehirdeki asayişin düzenlenmesine önemli katkılar sağlıyor. Sistemin kurulmasının ardından suç oranlarında ve önleyici hizmetlerde önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekilirken, sistemin hem suç işlenmesini önleme hem de suçların aydınlatılması ve suçluların yakalanmasına çok ciddi katkıları olduğu kaydediliyor. Sistemin faydası, suç istatistiklerindeki olumlu gelişmelerden de anlaşılıyor. Buna göre sistemin uygulamaya geçirildiği günden bugüne suç oranının azaldığı görülüyor. Buna bağlı olarak MOBESE sisteminin güvenliği ve asayişi olumlu bir noktaya götürdüğü anlaşılıyor.
 

Öte yandan MOBESE sistemince kaydedilen trafik kazaları da izleyenleri trafik kurallarına uymaları konusunda ikaz ediyor.