Vali Vasip Şahin yaptığı açıklamada “Dadalı Köyü, bozulmamış doğası ve hali hazırda profesyonelce yapılan organik tarım aktiviteleri ile son yıllarda birçok alanda adından sıkça söz ettirmeye başladı. Köy şimdi de dünya turizm pazarında büyük bir ekonomik paya sahip olan Kırsal Turizm ve Eko Turizm alanlarında Türkiye çapında bir Model Köy olabilmek için kolları sıvadı. Köy halkı yaşlısından gencine büyük bir heyecan ile turizm alanında gelecek yerli ve yabancı turistlere en güzel tatillerini nasıl geçirtebileceklerinin çalışmalarını yapıyor. Köy gençleri ve halkı geleneksel orta oyunlarını hazırlar iken, kadınlar da kına gecesi, çeyiz serme ve yöreye has geleneksel yemekleri hazırlıyorlar” dedi.

Yapılan çalışmaları incelemek için gelen Vali Şahin ve beraberindeki heyeti Dadalı Köyü halkı, kendi evlerinde misafir etti ve Dadalı Köyü hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.
Öte yandan Akçakoca Dadalı Köyü Dünya Turizminin En Önemli Gelir Kaynaklarından Biri Olan Kırsal Turizm Alanında MARKA ile Model Köy olma yolunda. Akçakoca Organik Fındık ve Kestane Üreticileri Birliği tarafından hazırlanan ‘’Dadalı Köyü; Turizmde Markalaşma ve Kalite Yönetimi’’ konulu proje Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) dan teknik destek aldı. Destek çerçevesinde Turizmde markalaşma alanında uzman bir ekip, Dadalı Köyü'nde saha çalışmaları yaptı. 

Haber; C. ÜSTÜNER