İstanbul ve Ankara’da çevre kirliliğine neden olan hafriyat ve inşaat artığı gibi molozların kaldırılmasına yönelik olarak uygulamaya geçilen “Alo Moloz Hattı” uygulamasının Düzce’de de verimli olabileceği değerlendirmesi yapılıyor.

Birçok belediye kontrolsüz olarak oraya buraya atılan dolayısıyla çevreyi kirletmenin ötesinde insan sağlığını da tehdit eden çöplerle baş etmenin yolunu Alo Moloz hattında buldu. Hat ev ve işyerlerinde bakım, onarım ya da tadilat nedeniyle ortaya çıkan moloz ve inşaat artıklarını vatandaşın ayağına giderek almaya dayanıyor. Böylece vatandaşın bulduğu ilk yere söz konusu atıkları atmasının da önüne geçilmiş oluyor.

Sadece ev ve işyerlerinin inşaat atıklarını toplamak için birçok belediye özel araç ve eleman tahsis ederken, şüphesiz iki deprem yaşamış ve halen yıkılan binaların izlerinden kurtulamamış ilimizde böyle bir hizmete daha çok ihtiyaç olduğu düşünülüyor.

 Belki başlatılan Bahar Temizliği Projesi kapsamında belediyenin bu hizmeti hayata geçirmesinin de tam vakti. Valilik tarafından başlatılan “Bahar Temizliği Projesi” kapsamında böyle bir uygulamanın hayata geçmesi durumunda  daha temiz ve daha yaşanabilir bir Düzce için şüphesiz daha hızlı yol alınacak ve dereler ile akarsu yataklarının çöplük muamelesi görmesinin de önüne geçilmiş olacak