Düzce İl Müftülüğünün 2019 yılı eylem planı çerçevesinde günümüz gençliğinin zararlı alışkanlıklarından ve madde bağımlılıklarından korunmasına yönelik toplum liderlerini bilinçlendirme farkındalık eğitimleri kapsamında il genelindeki kadın müftülük personeline, "Din Görevlilerine İhmal, İstismar ve Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık eğitimi" düzenlendi.



Bu kapsamda ilki imam hatip ve kayyımlara verilen, ikincisi ise kadınlara yönelik olarak Kredi Yurtlar Kurumu Avni Akyol Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda düzenlenen seminere, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın eşi Nurgül Dağlı, İl Müftüsü Hüseyin Can, İl Müftü Yardımcısı Derya Topalcık ve çok sayıda kadın din görevlisi katıldı.

Kuranı Kerim Tilaveti ile başlayan programda Düzce Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜBAM) Müdürü Öğretim Görevlisi Dilek Demirezen tarafından katılımcılara bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi.



“Tavsiyem, bu sunumu harfiyen dinlemeniz”
Eğitim öncesinde bir konuşma yapan İl Müftüsü Hüseyin Can, şunları kaydetti:

“Baştan şunu tavsiye edecek olursam, bu sunumu nokta nokta dinlemenizdir. Hocalarımın ağzından çıkan her cümlenin altını çizebiliyorsanız çizin, işinize yarayacaktır. Geçen toplantıya ilçe müftülerimiz de gelmişti. Onlarla değerlendirme yapma şansımız oldu dün. Bu yapılan sunumu nasıl bulduklarını sordum. İlk defa verimli bir sunum olduğu cevabını aldık. İlk başta arkadaşlar niye çağrıldıklarını, “Biz de mi ihmal ediyoruz, biz de mi istismarcıyız, bağımlıyız” diye düşünüyorlardı. Ama konu o değil. Ben çok önemli şeyleri emin ağızlardan dinleyeceğinizi düşünüyorum.”

“Valimizin göreve gelmesi ile çalışmalarımız ivme kazandı”
Can’ın konuşmasının ardından Demirezen tarafından katılımcılara seminer verildi. Öğretim görevlisi, Düzce’de bağımlılıkla mücadele adına yapılan proje ve çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Demirezen ayrıca bu proje ve çalışmaların, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın göreve başlaması ile ivme kazandığına dikkat çekti.

Demirezen, “Hızlanma sebebimiz, buna inanan bir idarecinin yanımızda olması. Arkasından dedik ki, Düzce’de bir yapılan çalışmalar hızlanınca biz de DÜBAM’ı kurduk. Bu merkezde biz, üniversite ile kamuda çalışan personeli bir araya getirmeye çalışıyoruz. Alandaki bilgi ve birikimi artırmaya çalışıyoruz. Sahada bu problemi yaşayan insanlara da nasıl yardımcı olabiliriz bunların yolunu bulmaya çalışıyoruz. Sizler de bizim ekip arkadaşlarımızsınız. Bu yüzden bir aradayız” diye konuştu.

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ