Düzce İhsan ve Medeniyet Hareketi tarafından uyuşturucuyla mücadele amacıyla organize edilen konferans dizisinin birincisi olan ‘Madde Bağımlılığı ve Gençlik’ konulu konferans hizmet binasında verildi.

Sağlık Bakanlığı eski müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun'un konuşmacı olarak katıldığı konferansa Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Milletvekilleri Fevai Arslan, İbrahim Korkmaz, Osman Çakır ve çok sayıda davetli katıldı.


Konferansın açılış konuşmasını yapan İnsan ve Medeniyet Hareketi Düzce Şube Başkan Yardımcısı Cemal Kazak, Uyuşturucu kullanımının Düzce'de de her geçen gün arttığını belirtti. Kazak konuyla ilgili şunları söyledi. “Basına yansıyanları üzüntü ile izliyoruz. Ama bilin ki bunun birçoğu da basına yansımıyor. Biz Türkiye'de kangren haline gelen uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili bir çalıştay gerçekleştirmek ve bu çalıştayın olumlu sonuçlarını alacak şekilde bir çalışma yapmak istiyoruz. Üniversitemiz ve Sağlık Bakanlığımız da bu çalıştaya destek verecek. Biz bu yaraya parmak basmak ve gençlerimizi bu kötü illetten uzak tutmak istiyoruz” diye konuştu.



Sağlık Bakanlığı eski müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, uyuşturucu için “Büyük bir belayla karşı karşıyayız.” dedi. 

Sağlık Bakanlığı eski müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ise verdiği konferansta Dünyada 350 Milyondan fazla kişinin uyuşturucu kullandığını belirtti. “Günümüz çağının en büyük tehlikelerinden biri de uyuşturucu ve biz ne yazık ki ülke olarak uyuşturucu ile mücadele konusunda yetersiziz” dedi.

Konferansında Uyuşturucudan uzak durma ve mücadele yollarını anlatan Tosun, anne ve babalara da bu noktada önemli görevler düştüğünün altını çizdi.

 

Haber:Y.SEVER