Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Düzce Üniversitesi Bilimsel Araştırma Birimi tarafından desteklenen Düzce’de ilk defa göreve başlayan ve görevlerine devam etmekte olan okul müdürlerine yönelik “Yöneticilik Formasyonu Kazandırma” Kursuları sona erdi. Kursların kapanış programı Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonunda yapıldı.

Vali Ali Fidan’ın katıldığı kapanış programında Düzce Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ve Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar’ın yanı sıra şube müdürleri de hazır bulundu. Kapanış programına ise Vali Ali Fidan’ın konuşması esnasında, bazı okul müdürlerinin kendi aralarında gülüşmesi damga vurdu.  Öyleki Vali fidan konuşmasını bölerek okul müdürlerini uyardı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşının ardından kürsüye gelen Vali Ali Fidan, öncelikle eğitimin önemine vurgu yaptı.Fidan, “bir ülkenin gelişmesi, kalkınması eğitim seviyesinin genel durumu ile bağlantılı. Toplumların gelişmişlik seviyesi de ekonomik verilerden öte o toplumun oluşturan bireylerin eğitim seviyesi anlatılıyor. Şehrimizin yöneticileri olarak rol model olarak bizlerin, okulların idarecileri olarak sizlerin, geleceğimizin Düzce’sini inşa edecek çocuklarımızın, gençlerimizin yetiştirilmesinde çok önemli sorumlulukları var. Bu sorumluluğun bilincinde olmamız lazım.”dedi.

Ardından Fidan, İyi ve kötü yönetici arasında karşılaştırma yaparak sözlerine devam etti.Fidan, “İki yönetici vardır. Birincisi çevresinden kopuk, hep hasıraltı eden yönettiği insanın bölünmesinden beslenen bir yönetici tarzının vereceği bir şey yok. İkinci tarz yönetici ise sorunların üstüne giden mümkünse sorun çıkmadan daha ön görüp, çıkmasını önleyen çıkmışsa hemen çözen yöneticidir.” dedi.

Vali Fidan’ın konuşması sırasında bazı okul müdürlerinin gülüşmesi üzerine konuşmasını keserek kürsüden müdürleri uyardı.

Fidan, “Bazı arkadaşlarımız gülüyor ama bilmiyorum niye? Söylediklerimde bir şey mi var. Orada görüyorum…”ifadelerini kullandı.

Fidan’ın konuşması salonda soğuk duş etkisi yarattı. Ardından Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, proje işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu tür proje ortaklıklarının diğer birimlere de yayılması temennisinde bulundu.

Çakar, “ben bir yönetim bilimciyim. Yöneticilik deneyimi yapmadan hayata atılıyoruz. Bazen has bel kader bizi buluyor. Motivasyon, stres, çatışma müzakere etme gibi alanlarda bilgi ve fikir sahibi olmak önemli. Yönetim bilimci olarak pratik hayatım kolay değil. Benim en fazla yararlandığım model durumsal liderlik. Her duruma uygun yöneticilik tarzı önemsemek gerekiyor. hep söleriz, yöneticinin astarı vardır, liderin takipçileri. Bu vesileyle bu projenin üç aylık sürecin kendi okullarınızda liderlik vasıflarına haiz yöneticiler olarak hizmet edebilme şansı tanımasını diliyorum.” dedi.

Düzce Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ise, 214 müdürün katıldığı programın Düzce’deki eğitimin kalitesini arttırmaya katkı sağlayacağını belirtti.

Yurtman, “ kuşkusuz bu programlar, bilgiler önemlidir. Asıl olan uygulanmasıdır. Bütün yapığım işlerde şuna dikkat ederim. Sizin de dikkat etmenizi istirham ederim. Bir davranışın bir yaptırımın nasıl olmasını istiyorsanız, aynı karşılığı görmek için öyle davranın. Kendi için istediğini bütün herkes için isteyeceksin. Başarı o aman gelir.” dedi.

Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirilirken, programa damga vuran olay sonrasında Vali Fidan’ın İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman’a okul müdürlerinin tespit edilmesi konusunda talimat verdiği öğrenildi.

Haber;S.KAŞKIR