Düzce Belediyesi Nisan ayı 1.Birleşimi Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda Belediye Başkanı Mehmet Keleş Başkanlığında yapıldı.23 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda ilginç anlar yaşandı.

KATIRCIOĞLU'NDAN MECLİSE DÜZCESPOR KAŞKOLLARI

Belediye Meclis Toplantılı MHP'li Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu'nun sürpriziyle başladı. Katırcıoğlu yanında getirdiği Düzcespor kaşkollarını Başkan Keleş'e bizzat kendisi taktı ve tüm üyelere kaşkollardan dağıttı. Katırcıoğlu, Düzcespor'un ligde gösterdiği başarı için Başkan Keleş'e grubu adına teşekkür etti. Katırcıoğlu'nun jestinden bir hayli memnun olan Keleş ise takımın hafta sonu oynayacağı maçla şampiyon olacağını ifade ederek taraftara düzeyli bir sevinç yaşama uyarısında bulundu.

Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce Başkan Mehmet Keleş, bir yıl içersinde yapılanları ve 2015 yılı yapılacaklarını üyelerle paylaştı.

BAŞKAN'DAN ÖZELEŞTİRİ :" BEDELİ ABARTTIK"

MHP'li Meclis Üyesi Ayhan Cicü belediye meclisinin oy çokluğuyla kabul ettiği Evsel Katı Atık Fiyat Tarifesi hakkında Keleş'ten sözlü olarak bilgi istedi. Keleş konuyla ilgili özeleştiride bulunarak vatandaşlardan talep edilen bedelin çok fazla olduğunu ve düzenleme yapacaklarını belirtti. MHP'li Meclis Üyesi Murat Özsoy Başkan Keleş'ten bu yıl yapılması planlanan asfalt çalışmaları sırasında asfaltın yapılacağı bölgelerde bulunan asbestli borularında değiştirilmesini talep etti.

Başkan Özsoy'un düşüncesine olumlu yaklaşarak gerekenin yapılacağını aktardı.

MHP'LİLERDEN BAŞKAN'A YATIRIMLAR ÜZERİNDEN ELEŞTİRİ

MHP'li Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu, toplantıda söz alarak MHP grubu adına Başkan Keleş'in bir yılını dile getirdi. 'Düzce'de kaybolan yılları geri getirme ümidiyle göreve gelen Belediye Başkanı Mehmet Keleş' diyerek sözlerine başlayan Katırcıoğlu sorunları başlıklar halinde sıraladı. "Terminal başka bahara kaldı. Vatandaşa büyük bedellere mal olan Katı Atık Bertaraf Tesisi keşke yapılmasaydı. AVM'de çuvalladık. Toplu taşımada sorunlar bitmedi. Geride kalan bir yılda en önemli sorunlardan biri de belediyede çalışanların tasfiyesi oldu. Belediye çalışanları mutsuz ve huzursuz."

BAŞKAN'I YEYPAŞ İHALELERİ ÜZERİNDEN SIKIŞTIRDI

Katırcıoğlu, MHP grubu olarak bir yıla ilişkin yaptıkları incelemelerde iki önemli aksaklık tespit ettiklerini söyledi. Yaptıkları araştırmalarda ikiyle ikinin çarpımının dört etmediğini söyleyen Katıcıoğlu, toplu taşıma görevini yürüten belediyeye ait YEYPAŞ şirketinin ihale bedellerini ifade ederek aylık olarak bakıldığında çıkan yüksek bedellerin gerekçelerini Başkan'a sordu. Başkan Keleş ihale bedellerinin tam olarak telaffuz edinildiği gibi olmadığını dile getirerek ortada çok ciddi sorunların olduğunu  toplu taşımayı daha önce işleten kooperatifin önceki dönemde Belediye Başkan Yardımcısını silahla rehin alma durumuna geldiği anlattı. Zorluklar içerisinde görevi devraldıklarını söyleyen Keleş YEYPAŞ'ın gelir giderinin şuan ancak kafa kafaya geldiğini ifade etti. Başkan Mehmet Keleş'in Katırcıoğlu'nun bu konudaki sorusu için yorumu bir hayli ilginç oldu. "Biz bu konuda fedakarlık yaptık. Bu işte ballı börek var demeye getiriyorsanız, para pompalamaya çalışıyorsunuz demeye getiriyorsanız yanlış algılıyorsunuz" dedi.

Başkan Keleş ile Katırcıoğlu'nun bu diyaloğunun devamında Ak Partli Meclis Üyesi Hasan Küçük MHP'Lİ üye Eyüp Topçu'ya 'Sanki bir usülsüzlük varmış gibi konuşuyorsunuz' serzenişinde bulundu.

MHP'DEN ÜÇ ÖNERGE!

MHP'li Meclis üyeleri meclise üç önerge sundu. MHP'li üyeler önergelerinde geçtiğimiz ay Danıştay'ın otopark konusunda verdiği emsal nitelikteki kararını hatırlatarak şehir merkezinde bulanan ana cadde kenarlarında bulunan otoparkların kaldırılmasını, 'Bir Fikrim Var' projesinin belediye tarafından yapılmasını ve toplu taşıma araçlarında 65 yaş üstüne getirilen sınırlandırılmanın kaldırılmasını talep etti. Önergeler oy çokluğuyla meclis gündemine alındı.

GÜNDEM MADDELERİNDEN NOTLAR

*Meclis gündeminin birinci maddesi doğrultusunda Encümen seçimi yapıldı.  Encümen üyeliğine  Necla Yüce 21, Muzaffer Balkancı 19 ve yine 19 oyla Özgür Sağlam seçildi.

*Oylama sırasında oluşan boşluğu fırsat olarak gören Katırcıoğlu şehir merkezinde budandıktan sonra kötü bir görüntünün oluşmasına neden ağçlar hakkında yazdığı dörtlüğü mecliste okuması üyelerin gülüşmelere neden oldu. Başkan Keleş'in Katıcıoğlu'na yanıtı ise 'Ben mühendisler ne karar verdiyse uydum sende uy!' şeklinde oldu.

*Toplantı gündem maddelerinde yer alan konular doğrultusunda İhtisas Komisyonu, İmar Komisyonu ve 5 Yıllık İmar Komisyonu seçimleriyle devam etti.

*Gündemin 3. maddesi doğrultusunda belediye bünyesinde Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kurulması oy birliği ile kabul edildi.

*2014 yılı Denetim Raporu meclisin onayına sunuldu. Raporda belediyenin 1 milyon 640 bin TL mahkeme harcamaları olduğuifade edildi. Katırcıoğlu bedelin oldukça yüksek olduğunu ifade ederek Başkan Keleş' 'Belediye olarak çok mu dava kaybettik?' sorusunu sordu. Keleş soru üzerine Belediyenin 6 bin kaybettiği dava olduğunu belirtti.

*2014 yılı için Başkan Keleş'in olmadığı meclis toplantılarına başkanlık eden üye Salih Keskinli başkanlık koltuğuna oturdu. Faaliyet Raporu oylama sonucu kabul edildi.

*Belediyenin hizmetleri için gereken 1 milyon TL Ek Bütçe Talebi toplantıda kabul edildi.

*Konuralp'te bulunan sokağa  'Teknopark Sokak' ismi oy birliğiyle kabul edildi.

*Belediyeye ait atıl olarak duran vidanjör köylerde kullanılması için İl Özel İdaresine devredildi.

*Gerçekleştirilecek 14 proje için Başkan Keleş'e İller Bankası'ndan alınacak kredi için talepte bulunuldu. 48 milyon 700 bin TL toplam bedeli olan kredi kabul edildi.

*Başkan Keleş belediye çalışanlarının maaşlarıyla ilgili gelen soruya 'Çalışanların maaşları ödeniyor. Borcumuz yok. İşçilerin ödenesinde biraz gecikme oluyor' olarak yanıt verdi.

*Belediye'de Zabıta Müdürü olarak göreve Kadir Karaçam getirildi.

*'Konuralp Antik Kenti Yüzey Araştırmaları ile Turizmee Destek' ve 'Düzce Film Platosu fizibilite Çalışması' projeleri kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansıyla yapılacak çalışmalar doğrultusunda Başkan Keleş'e yetki verildi. 160 bin TL olan projelerin bütçesi Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilecek.

HABER;Y.SEVER