Konuralp’e bağlı Orhangazi Mahallesi Muhtar Adayı Mehmet Han, Öncü TV’yi ziyaretinde, yeni dönem için seçilmesi halinde hedeflerini anlattı.

Aza Adaylarının Faruk Özkara, Atilla Başak, Mecit Kurtoğlu ve Engin Sayın olan Han, çok iddialı bir sloganla mahallelinin karşısına çıkıyor…

Konuşmaya kendisini tanıtarak başlayan Muhtar Adayı Mehmet Han, “1969 Düzce doğumluyum. Lise mezunuyum. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetiminde lisans eğitimimi almaktayım. Topluma hizmet etmeyi yaşam biçimi olarak seçmiş, geçmişte engelliler adına bir derneğin kuruculuğunu ve şube başkanlığını yaptım” dedi.



“Gelişen mahallemizin ihtiyaçlarının üstesinden gelebileceğime inandığım için aday oldum”
Muhtarlığa neden adım attığını da anlatan Han, şunları kaydetti:

“Topluma hizmet etmeyi yaşam biçimi olarak seçen bir kişi olarak öncelikle derneklerden başladım muhtarlığı hizmet noktasında da ilerisi için bir basamak olarak düşündüğümden topluma faydalı olmak için muhtarlık yönünde karar kıldım. Değişik adaylıklarım olmuştur. Daha önceden siyasi adaylıklarım ama bu sefer muvaffak olabilmek adına çünkü Orhangazi Mahallemiz üniversite yerleşkesinin içinde bulunduğu mahalle olması nedeniyle gelişmekte ve hala daha gelişmeye açık bir mahalle dolayısıyla ihtiyaçları da çeşitleniyor üstesinden gelebileceğime inandığım için bu şekilde bir karar aldım.”

“Mahalleli birbirini tanımıyor; kaynaşmak için etkinlikler yapacağım”
Seçilmesinin ardından göreve başlaması halinde mahallesi için yapacağı çalışmaları anlatan Han, şöyle konuştu:

“Allah nasip ederse 31 Mart akşamı Orhangazi Mahallesi Muhtarı Mehmet Han olursa, öncelikle mahallemizin sosyal eksiklikleri yok kimse kimseyi tanımıyor yeni taşınanlar var. Mahallemizin yaşayanları birbirilerini tanıtacak etkinlikler düşünüyorum. Bayramlarda etkinlik, en az yılda 2 kere rahmete kavuşan mahallelilerimizin ruhlarını şad etmek için gerekli etkinlikler öncelikle bunlardan başlamak istiyorum. Öncelikle birbirimizi tanımamız, kaynaşmamız lazım. Bu mahallede büyüyen biri olduğum için mahallenin ne eksikliği olduğunu biliyorum bununla ilgili örneğin mahallenin yarısı Kabalak Köyü’nden içme suyu taşıyor suyumuz içilebilir değil aslında şebekenin yenilenmesi lazım. Yazın su yetersiz kalıyor onunla ilgili çalışma yapılması lazım. Bunun dışında sokak numaralandırma sistemi var ve numaralandırma sisteminin isim olarak değiştirilmesi konusunda çalışmamı yapacağım. Öncelikle mahallenin adının değiştirilmesi konusunda gerekli girişimleri oldu mümkün olamayacağını söylüyor ama yeni gelecek kişilere tekrardan yazışmalar yapmayı düşünüyorum.

“Ek iş değil; tek iş yapacağım”
Birkaç şehidimize mahalle ismi verildi. Selamet Topuz ismi yok. 20 yıldır eskiden muhtarımız olan Muhittin Gürol’un ismi verilebilir. Bununla ilgili çalışma yapmayı düşünüyorum. Ben tek başıma yaşıyorum herhangi bir işle meşgul değilim bu yola çıkarken ek iş değil tek iş sloganıyla çıktım. Gerek dernek başkanlığım dönemimde gerekse sivil toplum örgütlerine yaptığım çalışmalara başladığım andan durumum neyse aradan geçen 24 yılda hala aynı kalmayı topluma hizmet etmeyi başarabilen bir insanım bunu göz önüne almalarını istiyorum. Özellikle görme engelli oluşumda duyarlı bir kişilik kazandırdı bana taktirleri vatandaşlara bırakıyorum hepsine başarılar diliyorum. Muhtarlıkta engel tanımıyorum ben.”

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ