Darıyeri Mengencik Köyü Azası Kasım Kırcı, Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na gönderdiği görüntüde haklı isyanını dile getirdi. Adeta bir muhabir gibi sorunu yerinde anlatan Kırcı, ikamet ettiği  Hacı Mehmet Mahallesi’ndeki çöplerinin 3 haftadır alınmadığından yakındı.

“Vali ve Kaymakamımıza sesleniyorum, bu çöp yığını her yerde var”
Kırcı mahalle sakinleri olarak yaşadığı sıkıntıyı şu sözlerle dile getirdi:

“Bu çöpleri almak için Beyköy Belediyesi’nden geliniyordu onlar artık gelmiyor. Yalnız Kaynaşlı Belediyesi 300 metre ilerden döndü köy tarafına gitti. Aşağıdaki mahallenin çöplerini almıyor. Aynı çöp yığını her yerde var. Bu görüntüler ile ilgilenilmesini Vali Bey’den, Kaymakamımızdan arz ediyoruz.

Bundan 5 ay önce belediyenin bize yazılı emri geldi, mücavir alana girmemiz için. Biz bunu kabul etmedik. Acaba Kaynaşlı Belediyesi çöp aracı bu yüzden mi buraya gelmiyor? Onu da merak ediyoruz.”

“Her yer pislik içinde”
Mahalle sakinlerinden bir vatandaş ise, “3 haftadır bu çöpler burada duruyor. Burası tam bir rezillik. Komşularımın kapısının önü de böyle. Buraları köpekler dağıtıyor, pislik içinde her yer” ifadesinde bulundu.

“İlerideki Kahveci Mahallesi’nin çöpü de duruyor”
Kırcı son olarak şöyle konuştu:

“Muhtarımla yarım saat önce görüştüm. Kaymakamla görüştüğünü Valiliğe gideceğini söyledi. Neden bizim çöpümüzü neden Kaynaşlı ya da Beyköy Belediyesi almıyor? İlerde Kahveci Mahallesi’nin çöpü de duruyor.”

Haber: Ö.YILMAZ