Darıcı Mahallesi Muhtarı Mehmet Turgut bugün düzenlediği basın toplantısında Düzce Belediyesi’nin mahallenin yollarını yapacağını fakat yolların hala yapılmamasından dolayı mahalle halkının tepki göstermeye başladığını ifade etti. Yaklaşık 4 bin nüfusu bulunana mahallede yolların yapılmaması ve köstebek yuvasına dönmesi dolayısı ile açıklamalarda bulunan mahalle muhtarı Turgut, toplantının amacının yapılmayan belediye hizmetleri olduğunu ve kendilerinin zamanında mahalle olmak istemediklerini ifade ederek şu ifadelere yer verdi.

“Belediye ağaç dikmekle festival yapmakla iş yapmış olmuyor. Biz burada toz yutarken siz festival yapamazsınız. Kanalizasyon ve su yapılmadı fakat vatandaş bunların parasını ödüyor. Düzce’nin % 30’unun karnını doyuran bu insanlar bunu hak etmiyor. Belediye Başkanı gelsin burada yol kenarında bir çay içsin bakalım tozdan içebilecek mi? Orada festival yapılıyor ya yağmur yağdığında da biz burada su kayağı festivali yapacağız. Düzce’nin kuzeyi Kalıcı Konutlardan gelen alt yapı ile düzeltildi ama burası hala düzeltilmedi. İsmail Bayram seçim sonrası alt yapının yapılacağını söyledi ama hala bir ses yol. Bu buradaki insanları hafife almaktır. İsmail Bayram’ı duyarlı olmaya davet ediyorum. “

Dereler konusuna da değinen Muhtar Mehmet Turgut, her yıl sinekle mücadele için Düzce’nin ilaçlandığını fakat derelerin ıslah edilemeden bunun önüne geçilemeyeceğini belirtti. Çöp konusuna da değinen Muhtar Turgut, şunları kaydetti.

“Her yıl sineklerle mücadele için Düzce ilaçlanıyor. Bu sineklerle böyle mücadele edemezsiniz. Dereleri temizlemediğiniz zaman bu sinekler hep olacaktır. Belediye başkanı muhtarlarla ilk toplantısında her mahalleye 20 tane çöp konteyneri koyacağını ifade etmişti. Ama toplantının üzerinden bir buçuk yıl geçti ama hala bir şey yok.”

Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ı Cuma günü aradığını ve çözüm istediğini dile getiren Turgut, Korkmaz’ın kendisine 4 gün geçmesine rağmen hala dönüş yapmadığını belirtti.

“Cuma günü AK Parti Milletvekili İbrahim Korkmaz’ı aradım ve durumu arz ettim. Cuma gününden bu güne 80 saat mi geçti 90 saat mi geçti hala dönüş yapmadı. Kimse bizi bu konuda suçlamasın biz hizmet istiyoruz. Buradaki insanlar % 80 AK Parti’ye oy vermiştir. Halk tedirgin ve isyanda. Halk sokağa dökülüp yolları kazacak.

Son olarak mahallede bulunan eski ilkokul ile ilgili de çalışma yapılması gerektiğini ve belediye himayesinde olan bu yerde hala bir çalışma yapılmadığını vurguladı ve buranın tinercilerin yuvası olduğunun altını çizdi.

Haber; R. BAL