Yayakbaşı Köyü’nde 2 yıl önce elektirik tellerine değen dalları budamak için ağaca çıkan oğullarının düşerek hayatını kaybetmesi üzerine Çelik ailesi SEDAŞ’a karşı hukuk mücadelesine başlamıştı. SEDAŞ’ı ihmalkarlıkla suçlayan aile son olarak oğullarının ölümüne sebep olan direğin bulunduğu yerden kaldırılması için girişimlerde bulunmaya başladı.

Çelik ailesinin suçladığı SEDAŞ ise dün yazılı bir açıklama ile olayda sorumlulukları bulunmadığını ve müteveffa Turgut Çelik’in habersiz ve önlem almaksızın direğe çıktığını belirten bir bilirkişi raporunu paylaşmıştı.

Bugün televizyonumuza ziyarette bulunan acılı baba Şükrü Çelik her gün direği görmelerinin psikolojilerini bozduğunu ve ailecek tedavi olduklarını vurgulayarak, direğin oradan kaldırılması taleplerini yineledi.


Çelik, “Ailecek psikolojik tedavi görüyoruz. Annem babam her sabah görüyor direği ve bu direk hala burada mı diye soruyorlar.” Dedi

SEDAŞ yetkililerinin tavrını da eleştiren Çelik, gerekirse vali ile görüşeceğini vurguladı.


Çelik, “SEDAŞ yetkilileri sanki benim çocuğum değil onların bir elemanı ölmüş gibi davranıyor. Direğin kaldırılması için dilekçe verdim, cevap bile verilmedi. Bu davranışlarını kınıyorum. Çok üzülüyorum. Gerekirse valimize çıkacağım. 8-10 kişinin sağlığı mı önemli yoksa SEDAŞ’ın direği mi?” dedi.

Çelik, dün SEDAŞ’ın yayınladığı bilirkişi raporuna karşılık kendilerinin tutturdukları raporun farklı olduğunu ifade etti. Ailenin tutturduğu rapor asli kusurlu olarak müteveffa Turgut Çelik gösterilirken, yüksek gerilim hattını ıhlamur ağacına mevzuata aykırı yakınlıkta tesis edilmesine izin veren Sedaş Geçici Kabul Komisyonu adına Komisyon Başkanı’na da sorumluluk yüklendiği görülüyor.

Yayakbaşı Köyü Muhtarı Ferit Bektaş SEDAŞ’ın dün yaptığı açıklamalara itiraz ederek, açıklamada belirtildiği gibi muhtar heyeti onayının alınarak direk dikilme işleminin yapıldığı iddialarını reddetti.