Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, dün akşam Kalıcı Konutlar’da bulunan Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesisleri’nde merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Düzce Muhtarlar Derneği Başkanı Mensur Bilgin de katılırken muhtarlar Başkan Ay’a sorular yöneltmeyi unutmadı.

“Kalıcı Konutlar’daki parklarda bank sorunu var”
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Düzce Muhtarlar Derneği Başkanı Mensur Bilgin, daha önce sorunlarla ilgili Başkan Dursun Ay’la istişare yaptıklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Muhtarlar vatandaşla devletin arasında köprü kuran en etkili kişilerdir. Bu toplantıların devamını istiyoruz. Bölge bölge olursa muhtarlar sorunlarını daha rahat anlatabilirler. Biz bazı konuları başkanımızla bir araya gelerek istişare yaptık. Yine de Başkan Ay’a yaşadığımız sorunlardan bahsetmek isterim. Muhtarlık binası sıkıntısı, asfalt sıkıntısı, kaldırımlar, ot biçme sıkıntısı, çöp konteynırları, özellikle Kalıcı Konutlar’daki parklarda bank sorunu ve kuzey – güney çevre yolları sorunlarımız bulunmaktadır.”  

“Hep eksikleri anlattı, yaptıklarımızı da anlatsaydınız iyi olurdu”
Bilgin’den sorunları dinleyen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise şöyle konuştu:

“Bilgin çok güzel anlattı ama hep eksikleri anlattı, yaptıklarımızı da anlatsaydınız iyi olurdu. Muhtarlık binaları yapıldı. 16 tane kaldı onlarında çalışmaları yapılacak. Biliyorsunuz seçimlere gireceğiz ama yolumuza devam edeceğimize de inanıyoruz. Çalışmalarımıza başlayacağız. Öncelikle çevre yollarını yapacağız. Düzce’de 100 bin araç bulunuyor ve yolları yaptığımızda sürücüler de rahat nefes alacaktır. Bunun yanı sıra asfalt çalışmalarına yakın bir zamanda başlayacağız. Yol çalışmalarına ilk olarak Kalıcı Konutlar bağlantı yolunda başlayacağız. Konutlardaki çalışmalara ağırlık vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Muhtarlardan Başkan Ay’a soru yağmuru
Belediye Başkanı Dursun Ay’ın konuşması sırasında zaman zaman sözünü kesen muhtarlar yaşadıkları sorunları Başkan Ay’a anlatmayı unutmadı.

“Asfalt olmaz” dediniz ama…
Konuralp Mahallesi Muhtarı Recep Aktepe sıkıntısını şu şekilde dile getirdi: “Konuralp’te yolları taş olan yerler var. Bu taşlar artık yerinden çıkıyor. “Asfalt olmaz” dediniz ama buraların mutlaka asfalt yapılması gerekiyor. Bu çalışmalar ne zaman yapılacak?”

“Çakırlar’ın yolları rezil durumda”
Çakırlar Mahallesi Muhtarı Nurettin Yıldırım ise “Yol çalışmalarında bizim mahallesi ilk sıralara koymanızı rica ediyorum. Çünkü yollarımız rezil durumda. Yollar yüzünden otobüslerimiz de çok kötü duruma geldi. Perişan haldeyiz. Bunun dışında çocuk parklarımız, spor alanlarımız yok. Bizim orada hizmet eksikliği var. Gelirseniz bir gün hep birlikte mahalleyi incelememiz gerekiyor. Bu sorunları nasıl çözeceksiniz?”

“Rögar kapaklarımız çalınıyor”
Demetevler Mahallesi Muhtarı Fedai Gönülşen de “Bildiğiniz gibi rögar kapaklarımız çalınıyor. Bu konuda Belediyemiz herhangi bir çalışma yapacak mı?” ifadesini kullandı.

Sorulara tek tek cevap vermeye çalışan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da “Arkadaşlar sorunlarınızı biliyoruz. Sorunlarla ilgili belediyede zaten gerekli birimler kuruluyor. Bu arkadaşlar çalışmaları yapacak.” dedi.

Uzun süren program boyunca muhtarlar her fırsatta Başkan Ay’a soru sorarken yaşadıkları sorunların ne zaman çözümleneceğine yanıt aradı.

Haber: M.AYDIN