Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi yetkilileri Muhtarlar Derneği’nde mahalle ve köy muhtarlarıyla buluşarak kanun ve genelgeler hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Habip Aydın ile Psikolog Zeynep Alçelik muhtarlara müdürlüğün işleyişi ve kimlere ne tür yardımlar yapıldığıyla ilgili bilgiler verdi.
Müdür Habip Aydın, muhtarların sorularını yanıtlayarak karşılaştıkları zorluklarda ne gibi adımlar atmaları gerektiğini anlattı.

Psikolog Zeynep Alçelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda gerçekleştirilen ve yürütülen çalışmalara ilişkin katılımcıları bilgilendirerek kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve ailenin güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.  


Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel, Ağır engelli raporu olan, Engelliği yüzde 50 üzerinde olduğu yönünde raporu olan ve aylık geliri 575 TL’nin altında olan vatandaşlara yardım yapıldığını belirterek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı yetkililerin muhtarların bilgilendirmek amacıyla toplantı yaptığını söyledi.

Haber;Y.SEVER