Düzce merkeze bağlı 70’e yakın köy ve mahalle muhtarı Duraklar Köy Konağı’nda bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı . Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aydınpınar Köyü Muhtarı Fazlı Keleş ve daha önce istifa eden Yeni Taşköprü Köyü Muhtarı Ahmet Kılıç’ın da hazır bulunduğu toplantı hararetli tartışmalara yol açarken toplantı sonunda önemli kararlar alındı.         
Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifasını daha önce kamuoyuna açıklayan Yeni Taşköprü Köyü Muhtarı Ahmet Kılıç da ilginç bir tespitte bulunurken, Türkiye Muhtarlar Derneği  Düzce Şubesi’nin işlevini kaybettiğini söyledi.                           

Kılıç, “Benim istifa ettiğim dönemde 10 bin lira borcu olan Derneğin bugün 18-20 bin lira TSO’ya kira borcu bulunmaktadır. Toplanan aidatlar nereye gitti. Bu şartlarda bu dernek iflah olmaz Düzce Muhtarlar Derneğini kurmalıyız. Şube konumundan kurtulup bağımsız bir dernek olmalıyız. Güç ve birlik esastır” dedi.

Köy ve Mahalle Muhtarları toplantıda Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi konumundan kurtulup Sakarya gibi bağımsız “Düzce Muhtarlar Derneği “ kurulmasının elzem ve kaçınılmaz bir sonuç olduğunu belirtirlerken, bazı muhtarların aidat borcu bahane edilerek silinmesinin tamamen kasıtlı ve seçim kazanmaya yönelik bir hareket olduğu vurgulandı. Bazı üyelerden 5,bazılarından 7,5- 10 ve hatta 20 ve 30 lira alınmasının izah edilemeyecek bir yaklaşım olduğu, neye ve hangi kritere uygun olarak aidat belirlendiği tartışılırken, oy alamayacakları üye muhtarların silindiği iddia edildi.                             

Kaledibi Köyü Muhtarı Yılmaz Özdemir,  “300 lira aidat borcumu ödemeye gittiğimde -senin üyeliğin silindi –diyerek paramı almadılar. Bu kadar borcu olan bir dernek neden paramı almadı. Demekki bunların niyetleri farklı. Ben böyle bir dernek çatısı altında durmam. Benim hiçbir beklentim yok ama Düzce Muhtarlar Derneğini kurmanın bir başka çaresi yok” dedi.

Toplantı sonunda her bir muhtara kanaati soruldu. Muhtarları çoğunluğu bir an evvel “Düzce Muhtarlar Derneği”kurulmalı görüşünü savundu. TMD Düzce Şubesinin muhtarların hiçbir sorununa eğilmediği vurgulanarak, Düzce Muhtarlar Derneğini n bir an önce kurulması istendi.

Haber; H. İŞCAN