D-100 karayolu üzerinde Hacıkadirler köyü kahveler yanı kavşağı en sonunda köy muhtarlarını isyan ettirdi. Üç köy muhtarının bir araya gelerek tepki göstermesinin nedeni ise kavşağın tehlikeli bir şekilde düzenlenmesi ve sinyalizasyon sisteminin hala yapılmaması.

Hacı Kadirler köyü, Yayak Başı Köyü ve Kahveler Yanı Köyü muhtarlarının bir araya gelerek şikâyetçi olmalarında kavşakta sık sık kazaların meydana gelmesi büyük rol oynadı. Muhtarların iddiasına göre, Kavşakta ışıklandırma ve sinyalizasyon sisteminin olmayışı nedeniyle tali yoldan çıkan sürücülerin ana yoldan gelen araçları tam olarak görmemeleri kazaları da beraberinde getiriyor.

Hacı Kadirler Köyü Muhtarı Refik Dikici, sinyalizasyon sistemi için yetkilere defalarca dilekçe yazdığını ancak dikkate alan kimsenin olmadığını öne sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde kavşakta iki tane kaza meydana geldiğine dikkat çeken Yayakbaşı Köyü Muhtarı Ferit Bektaş ise kavşağın tehlike saçtığını ve yaklaşan bayramla birlikte burada daha çok kazaların olacağını söylüyor.

Kavşağa 100 metre uzaklıkta bulunan Kahveler Yanı Köyü Muhtarı Yaşar Paşalı ise kavşağın Düzce’nin en büyük kavşaklarından biri olduğunu söyleyerek sinyalizasyon sisteminin şart olduğunu aksi takdirde kazaya davetiye e çıkardığını belirtti.

Haber; S. KAŞKIR