D-655 Karayolu yan yolda bulunan Konuralp’e bağlı Şehit Murat Demir Mahallesinde yürütülen hummalı çalışmaya muhtarlar tepkili. Düzce Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Ercan Katırcıoğlu Şehit Murat Demir Mahallesinde yürütülen iki kilometrelik asfalt çalışmasına yönelik mahalle muhtarlarının serzenişini anlattı. “Mahalle muhtarlarından gelen şikayet üzerine biz belediye meclis üyeleri olarak arkadaşlarımla birlikte buraya geldik. Mahalle muhtarları hizmet alamazken mahallelerinin her yeri köstebek yuvası gibi çukurken vatandaş araçlarıyla mahalle içlerine giremezken özellikle bu noktaya öncelik tanınması birkaç muhtarımızı rahatsız etti. Muhtarlar bize ‘Bizim mahallemize yönelik belediyeye asfalt taleplerimizi iletmemize rağmen bugüne kadar bizim mahallemize asfalt çalışması yapılmadı. Buranın ne ayrıcalığı var da 20 santimetre asfalt yapılma gereği duyulduğunu merak ettik’” dediğini paylaştı.



Seçim arifesinde özellikle belirtilen noktada bu kadar hummalı bir çalışmanın yapılmasının amacını anlayamadıklarını söyleyen Katırcıoğlu yapılanın tam bir Ak Parti klasiği olduğunu söyleyerek eleştirilerde bulundu. “Düzce şehir merkezinde ana arterlerde bu kadar bozulmuş yollar varken bütün iş makinalarının buraya gönderilip hizmet verilmesi, son derce yadırganacak bir durumdur. Muhtarlarımızın ne kadar büyük bir sıkıntıda olduğunu biz bugün bir kez daha anlamış bulunuyoruz.”

Düzce Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise yaz dönemi asfaltlama programa çerçevesinde, Düzce Akçakoca Devlet Karayolu üzerinde Konuralp mevkiinde yan yollarda asfaltlama yapıldığı trafik akışının güvenli ve rahat yapılabilmesi amacıyla yaklaşık 1 kilometre olarak asfalt binder asfalt betonu hazırlandığı ifade edildi. Çalışmaların kısa sürede içinde tamamlanacağını söyleyen Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü söz konusu bölgedeki çalışmaların tamamlanmasının ardından Ağa mahallesinde asfaltlamaya geçileceği bilgisine de verdi.

Haber:Y.SEVER