Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlarla ikinci randevusunda Düzce'den hiçbir muhtar yoktu. İlk toplantıya katılan Tüm Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Muammer Ceylan Düzceli muhtarların bu toplantıda yer almayışını “ iller sırayla alınacak” şeklinde yorumlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediyelerin muhtarlara yardım etmesi gerektiği yönünde konuşması “yeni bir tartışma konusu” oldu.

 

SORUNLAR YERİNDE SAYIYOR

 

İlk toplantıya Düzce'den bir grup muhtar katılmasına rağmen ikinci toplantıda Düzce'den hiçbir muhtarın yer almayışı “sorunlar Düzce'de kalıyor” şeklinde yorumlandı. Toplantıda sorunların çözümü konusunda belediyelerin muhtarlara her türlü yardımda bulunacakları sözünün kullanılmasına rağmen, hizmet bekleyen muhtarların sayısının bir hayli fazla oluşu “ sorunlar yerinde sayıyor, muhtarlar da sorunları saklıyor” şeklinde nitelendiriliyor.

 

Seçim kazanarak büyük bir heyecanla hizmete başlayan muhtarlar, hallerinden pek mutlu görünmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlarla yaptığı son toplantıda, belediyelerin muhtarlara yardımcı olduğunu, muhtarların birçok ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. Bu sırada muhtarlardan itirazlar gelmeye başladığı görüldü. Toplantıya katılan bir muhtar ayağa kalkarak belediyelerin, verilen yazıcı ve bilgisayarları bile geri aldığını söyledi. Bu tepki solandaki diğer muhtarlardan büyük alkış aldı.

 

GELİRLER GİDERLERDEN FAZLA

 

Düzce’de 56 Mahalle muhtarlığı bulunuyor. Yetki ve sorumlulukları her geçen gün azalan muhtarların iş yükü değişmezken, ekonomik olarak ciddi sıkıntılar yaşıyor.  Mahallenin dert babası muhtarlar, giderleri gelirlerinin çok üstünde. 875 TL maaş alan muhtarlar, Bağ-Kur ödemesi, yemek, büronun elektrik, internet, telefon ve su giderleri ile birlikte aylık giderlerinin bin 100 lirayı bulduğu belirtiyor. Muhtarın gelir elde ettiği evrak işinin de elektronik ortama geçilmesinden dolayı da bitmesi muhtarları ekonomik anlamda sıkıntıya sevk etmiş durumda.

 

MUHTARLIK BİNALARI RAFA MI KALKTI?

 

Düzce’de mahalle muhtarlarına daha önceki dönemde başlanıp daha sonra bir müddet devam eden ancak 2. Keleş döneminde duran muhtarlık binalarında hiçbir gelişme gözlenmiyor. Bu da bina bekleyen muhtarlar arasında endişeyle karşılanıyor. Yapılması planlanan 10 muhtarlık binası için hala bir çalışma başlatılmış değil. Şimdi 10 muhtarlık binasının rafa mı kaldığı sorusu gündemde. Her türlü olumsuz şartlara rağmen muhtarlar çalışmalarına aralıksız devam ediyor..Muhtarlar verilen sözlerin bir an evvel yerine getirilmesini bekliyor..

 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtarları ağırladığı konutta, Düzceli muhtarların olmayışını, ilk toplantıda hazır bulunan Tüm Muhtarlar derneği Düzce Şube Başkanı Muammer Ceylan:” Beş yıl içinde Türkiye'deki tüm muhtarlar Cumhurbaşkanlığı konutunda ağırlanacak. Sırası gelen ildeki muhtarlar sırayla ağırlanacak” şeklinde yorumlayarak konutta Düzceli muhtarlar olmadığını da hatırlattı. Bu şunu gösteriyor: Düzceli Muhtarlar sorunları Cumhurbaşkanına aktarmak için beş yıl beklemek zorunda kalacaklar..

HABER;E.TAYHAN