Belediye Başkanı İsmail Bayram, muhtarlarla istişare toplantısı yaptı. Yeni açılan muhtarlar lokalinde 49 mahalle muhtarıyla bir araya gelen Bayram, 2009 yılından bu yana alt yapı ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Bayram, Belediye Başkanlığı adaylığında mahalle gezilerinde   verdiği sözleri ne kadar yerine getirdiği, kalan eksiklikleri görmek ve daha fazla neler yapılabilir bunları konuşmak için toplandıklarını söyledi.
“Öncelikle verdiğimiz sözleri yerine getirmekle yükümlüyüz.” diyen Bayram, “yerine getiremiyorsak da gerekçelerini ortaya koymalıyız” dedi.
Sunum eşliğinde 2009-2012 yılı arasında yapılan çalışmaları anlatan Bayram, geçen yıllar içerisinde belediye sınırlarının 3 katına çıktığını, personel sayısının da bin 50’den 906’ya düştüğüne dikkat çekti.
Az Personelle Daha Büyük Bir Alana Hizmet Veriyoruz
 Bayram, “ Sorumlu olduğumuz coğrafi alan büyümüş ancak personel sayımızda bir azalma var. bu demek oluyor ki daha az personelle daha büyük bir alana hizmet veriyoruz.” İfadelerini kullandı.
Daha “ Şeffaf” bir Belediyecilik anlayışı benimsediklerini ifade eden Bayram, 153 beyaz Masa ile daha denetlenebilir ve üretken bir belediye olmayı amaçladıklarını dile getirdi.
Yapılamayacak İşler Değilmiş!
Fitne ve fesatı ortadan kaldırmak amacıyla belediye meclis toplantılarını canlı olarak verdiklerini söyleyen Bayram, “toplum hizmeti ile ilgili kararları halka açık ortamda veriyoruz. İsteyenler arşivden de istediği zaman izleyebilirler. Demek ki bunlar yapılamayacak işler değilmiş.”diye konuştu.
 Bayram kısa süre içerisinde de bütün her şeyin çağrı merkezinden yönetileceği bir sistem getirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.
Başkan Bayram ayrıca 2009 yılından bu yana 103 bin metre altyapı hattı, 165 kilometre de asfalt yapıldığını belirtirken, Belediye olarak girilmedik mahalle bırakmadıklarını söyledi.

 

Haber; S. KAŞKIR