Duraklar köyünde görülen Amerikan Beyaz kelebeği Düzce’nin güney kesimlerinde de hızla artmaya başlayınca bugün Tarım il müdürlüğünde muhtarlara bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Ankara’ya atanan eski Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal başkanlık ederek, muhtarlara bilgilendirmede bulundu. Ünal, vatandaşlardan duyarlı olmalarını isterken, beyaz kelebeğin  görüldüğü yerde ilaçlama yapılması gerektiğini dile getirdi.

Ünal, “ Amerikan kelebeğine çiftçilerin desteği olmadan önlem almamız mümkün değil. Vatandaşın bahçesinde lahanasında, biberinde Amerikan kelebeği varsa, ilaçlamazsa mücadele etmek mümkün değil. Bu çok tehlikeli ve zararlıdır. Fındık kurdu sadece fındıkta zarar yapar ama Amerikan kelebeği yeşil gördüğü her şeye zarar verir. Mücadelesi zordur. Diğer zararlılar yılda 1 defa yavrularken, Amerikan Beyaz kelebeği yılda üç kere yavruluyor. Bir dişi 2 bin yavru bırakırsa, ikinci dönemde de 2 bin yavru olur ve çok artar. Bunların yarısı da dişi olursa bu yavrulama ve ciddi zararlar oluşturur. Çiftçiler bu konuyu duyarlı bir şekilde takip etmelidir. “ dedi.

Bilgilendirme toplantısına, Düzce İli Muhtarlar derneği Başkanı Metin Özcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Düzce Ziaat odası Başkanı Ramazan Öztürk de katıldı.