Düzce Belediyesinin hizmet paydaşı olarak gördüğü muhtarların kayıt ve takip işlerini kolaylaştırması için bilgisayar dağıttı. Mahalle Muhtarları için bilgisayar teslim töreni Düzce Belediyesi Ogün Danış Sergi Salonu’nda yapıldı.  Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Türbay, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Merkez Mahalle Muhtarları katıldığı törende konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, adeta içini döktü. Muhtarların yerel hizmetlerde önemine vurgu yapan Keleş, mahallerdeki eksiklikleri önemine göre gidermeye çalıştıklarını ifade etti, yaşanan eksiklikler için de vatandaşlardan özür diledi.

Aksaklıklar oluyorsa peşinen özür diliyorum

Keleş, “ Yapılması gereken çalışmalarda ön bilgiyi muhtarlardan alıyoruz. En yakın çalışma arkadaşı olarak muhtarları görüyoruz. Mesela karla mücadele muhtarlarımız bize çok katkı sağladılar. Bundan sonrada birlik ve berberlik içinde çalışma gayreti içinde olacağız. Bizde düzce belediyesi olarak muhtarların emrindeyiz. Bazı konularda ihtiyaçlar imkanların ötesine geçebilir. İhtiyaçlar sınırsız, imkanlar sınırlıdır. Bazen gecikmeler olsa da öncelik sırasına koyarak ihtiyaçları yerine getirmeye çalışıyoruz. Aksaklıklar oluyorsa peşinen özür diliyorum.” Diye konuştu.

Hadiselere müsaade etmeyin

Son kar yağışında yaşananlardan örnek vererek konuşmasını sürdüren başkan Keleş, muhtardan bir de ricası oldu.
Keleş, “Kar Allah’ın bir nimeti. yeni yıla giriyoruz, hem Mekke’nin fethini kutluyoruz. Günlerden Perşembe. Okullar resmi tatil olmuş. Hemen sonra hafta sonu tatili var. Bana telefondan mesaj atıyorlar: “ bizim sokak açılmadı.” Yani arkadaşlar, okul, işyeri, tatil… Gökten de Allah’ın rahmeti iniyor. Birazda bu işi tevekkülle, sükûnetle karşılamak lazım. Sizlerde mahalle muhtarı olarak kendi mahallenizde telkin etmelisiniz. Bazılarının da bu tür hadiseleri kullanmalarına müsaade etmemelisiniz.”dedi.
İnsaf sınırlarını aşıyor!

Bazen ağır eleştirilere maruz kaldığını dile getiren Başkan Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü:“Hava kirliliği konusunda biliyoruz ki Düzce bir çanak şeklinde. Atalarımız dedelerimiz yerleşmiş. Hava sirkülasyonu çok zayıf. Sis çöktüğünde tekrar yükselmiyor.  Bu konu atmosferik bir olay. Şimdi biz yapılan kömür yardımını sonuna kadar eleştiriyoruz. Yada bu dumanı yok etmeyen yetkililere yeri geldiğinde hakarete varacak düzeyde eleştiriyoruz. Bu biraz insaf sınırlarını aşıyor.”

Bunlar iyi niyetli değil!

Hava kirliliği konusunda bir STK temsilcisi ile girdiği polemiği hatırlatan Keleş, eleştirlerin iyi niyetli olmadığını kaydetti.
Başkan Keleş, “Hatta öyle bir şey oluyor ki, birisi ağzına gaz maskesi bağlıyor. Yanına üç beş tane arkadaşını alıyor. Valiliğin yazısını tam kafasının üzerine denk getirip, fotoğraf çektirip sosyal medya üzerinden valiliği suçlayarak polemik konusu yapıyor. Bakıyoruz aynı vatandaş, kapısının önünde doğalgaz kutusu olmasına rağmen işyerinde kömür sobası yakıyor. Bu doğru ve iyi niyetli çözüm üretici yaklaşım değil bu tür yaklaşımlar bizi kaosa toplumsal huzursuzluğa götürür. Siz muhtarlar bunu önlemelisiniz. “ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından muhtarlara bilgisayarları teslim edildi.

haber;S.KAŞKIR