Düzce Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Düzce’deki muhtarları satışı yasaklanan amonyum nitrat gübresinin kullanımı ve Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısı ile mücadelede yapılması gerekenler konusunda bilgilendirme amacıyla toplantı düzenlendi.

Muhtarlar Derneğinden yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Turgut Serimer, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Tapu Müdürü Atilla Eren ve Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi ile Tüm Muhtarlar Derneği Düzce Şubesine üye mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Vali Yardımcısı Turgut Serimer, yaklaşık 20 gün önce görevine mahalli idarilerden sorumlu olarak başladığını belirterek Düzce’de güzel bir ortam bulduğunu söyledi.

Sizlere hizmet etmek için geldik
Muhtarların sorumluluk alanlarında muhakkak sorunların olduğunu ifade eden Serimer, “İstişarelerle sorunları çözmek için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Sizlere hizmet etmek için geldik. Elimizden gelen bütün gayretleri göstereceğiz. Mülki idari amirleri olarak sizlere güveniyoruz.” dedi.
Toplantıda Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılacak olan bilgilendirme sunumu öncesi bilgi veren İl Müdürü Harun Kabaoğlu, amonyum nitrat gübresinin Türkiye genelinde terör eylemlerinde patlayıcı olarak kullanıldığı gerekçesiyle yasaklandığını belirtti.

Potasyum ve Kalsiyum Nitrat gübrelerinin serbest bırakıldığını ancak reçete ile satılacağını kaydeden Kabaoğlu, muhtarlara müdürlüğü faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi Başkanı Yaşar Çengel, Düzce Valiliğinde mahalli idareler biriminde personel eksikliği hissettiklerini dile getirerek Vali Yardımcısı Turgut Serimer’den bu konunun çözümü için destek istedi. Serimer de bu konuda gerekli görevlendirmeyi yaptıklarını bildirdi.

Toplantı, bilgilendirme sunumuyla devam etti.