Vali Ali Fidan başkanlığında güvenlikten eğitime, sağlıktan tarıma kadar pek konunun değerlendirildiği bir toplantı organize edildi. Kurum müdürleri ve muhtarların yer aldığı Valilik Konferans salonundaki değerlendirme toplantısında Vali Ali Fidan önemli konular hakkında açıklamada bulundu. Öncelikle bu yaz sezonundaki çalışmaları değerlendiren Fidan, emeği geçenlere teşekkür etti:

BU SEZON VERİMLİ GEÇTİ

 “Hizmet sezonu açısından yılın sonuna geldik. Özellikle köylerde İl özel İdaremiz tarafından yapılan alt yapı çalışmalarında sezon sonuna yaklaştık. Özel İdare hizmetleri açısından bakıldığında bu yıl gerçekten verimli bir yıl oldu. Hem yol asfaltlanması, hem içme suları anlamında rekor sayılabilecek bir hizmete imza attık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

MÜCADELEMİZ HİÇ BİTMEYECEK

 Güvenlik konusunu çok önemsediğini kaydeden Vali Fidan, başta uyuşturucu ile mücadele olmak üzere önemli mesafe aldıklarını belirtti. Fidan, “ Mücadelemiz hiç bitmeyecek. Hala almamız gereken mesafe var. Amacımız her zaman bu kenti daha güvenli, huzurlu bir şehir haline dönüştürmek. Düzce zaten huzurlu bir il. Burada muhtarlara görevler düşüyor. Özellikle köylerde gelen yabancılara karşı dikkatli olmalı güvenlik görevlileri ile temas halinde olması gerekiyor.”dedi. 

EĞİTİMDE MAZERETİMİZ KALMADI

Eğitim hizmetlerine de değinen Vali Ali Fidan, okullardaki her türlü eksikliklerin giderilmesi için talimat verdiğini açıkladı. Vali Fidan, “Sadece fiziki bakımları yetmez, öğretmen görevlendirmeleri atamaları, eğitimin etkin sürdürülmesi konusunda da çalışmalarımız var. Düzce’mizde genel olarak bakıldığında eğitimde gerek fiziki altyapı gerekse öğretmen anlamında önemli bir sorunu yoktur. Öğretmen açığımız vardır ama yönetilebilir seviyededir. Açık, giderebileceğimiz orandadır. Yani mazeret üretilebilecek bir ortam yoktur. Bundan sonra yapmamız gereken hizmetin daha etkin verilmesidir.” ifadelerini kullandı.

MUHTARLARDAN İSTEK!

Din, tarım ve spor alındaki çalışmaları da değerlendiren Vali Fidan, özellikle uyuşturucu ile mücadelede spor etkinliklerinin önemine vurgu yaptı. Sosyal Hizmet konusunun da çok önemsediğini belirten Vali Fidan, muhtarlardan istekte bulundu:

“Köyünüzde herhangi ihtiyaç sahibi olan aile varsa, bundan devletimizin imkanları var. Bize bilgi vermeniz lazım. Sadece bizim çalışmalarımız yetmez. Köyü en iyi siz biliyorsunuz. Bu hepimizin görevi. Sizden özellikle bizi bilgilendirmenizi istiyorum.”

Haber;S.KAŞKIR