Tüm Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Muammer Ceylan, Erol Tayhan’ın sunduğu “Günlük” programına konuk oldu. Düzce’deki muhtar derneklerinin bir çatı altında toplanması, “Bütünşehir” uygulaması ve mahalle muhtarlarının sorunlarını masaya yatırıldı.


Düzce’nin bütünşehir uygulamasına hazır olup olmadığı noktasında tereddütleri olduğunu ifade eden Tüm Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Muammer Ceylan, yeni mahalle olan köylerin eksikliklerinin olduğunu hatırlattı.


Ceylan, “Biz mahalle olduk ama mahalleler arasında irtibat olmayan yerler var. Mesela imar açısından. Arap Çiftliği’nden Çamköy’e resmi bağlantı yok.” dedi.


Geliştirmeyecekseniz köy olarak bıraksaydınız


Ceylan, belediyelerin önündeki en büyük engelin ise Toprak Koruma Kurulu olduğunu iddia etti.


Ceylan, “Tarım il Müdürlüğü Toprak Koruma Kurulu'nun bir parçası. Mahalle yapmışsınız. Mahallenin ortasında “tarım alanıdır, burayı geçemezsiniz” diyorsunuz. Köyken evler yapılmış, yerleşik alan dışında görüldüğünden tarım gözüküyor. Sorunları belediye çözecek ama Toprak Koruma Kurulu önünü açmadan nasıl çözsün! Bizi mahalle yapmak için onay veriyorsunuz diğer tarafta “fazla gelişmeyin, bağlantılarını tarımla tutun” diyorsunuz. O zaman mahalle değil, köy olarak bıraksaydınız.” diye konuştu.


BÜTÜNŞEHİR VİZYON KATACAK


Bütünşehir uygulamasıyla yetkilerin belediye elinde toplanmasının ilk etapta aksamalara yol açacağını dile getiren Ceylan, bu konuda muhtarlar başta olmak üzere vatandaşlardan sabır istedi. Ceylan, bütünşehir uygulamasının ise Düzce’ye vizyon katacağını da sözlerine ekledi.


MUHTARLAR DİKKATE ALINMIYOR


Mahalle muhtarları olarak belediye başkanına istedikleri zaman ulaştıklarını dile getiren Ceylan, köy muhtarlarının ise bu konuda sıkıntıları olduğunu ifade etti. Bu konunun üzerine Yeni Taşköprü Köyü Eski Muhtarı Ahmet Kılıç da telefon bağlantısıyla programa katılarak il genel meclisi ve milletvekilleri ile ilgili şikayetlerini dile getirdi.


Kılıç, telefon bağlantısında “Özel idare “köy hizmetlerine gidin” diyor. Onlar da meclis üyelerine yönlendiriyor. O zaman muhtarlara gerek yok. Muhtarlar dikkate alınmıyor. Milletvekilleri telefonlarını açmıyor.” şeklinde iddialarda bulundu.


Tüm Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Muammer Ceylan, Düzce’de 3 ayrı muhtar derneğinin tek çatı altında toplanması için girişimlere başladıklarını da bildirdi.

HABER:S. KAŞKIR