Cumayeri'nde köylere yönelik hizmetler tüm hızıyla devam ediyor. Göreve başladığı günden itibaren köy ziyaretlerine ağırlık veren Cumayeri Kaymakamı Murat Güven, halkın sorunlarını ve taleplerini yerinde dinlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Esentepe Köyü'ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında rafting iniş güzergahının hem heyelan tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu hem de yolunun bozuk olduğunu gören Kaymakam Güven, İl Özel İdaresi'ni konu hakkında bilgilendirdi. Rafting sezonunun başladığı şu günlerde sorunun kısa sürede halledilmesi için harekete geçildi ve İl Özel İdaresi'nin desteği ile yol, parke taşı ile kaplandı. Yapılan çalışmalar sonucu yoldan araçların daha güvenli iniş çıkış yapması sağlandı.
Öte yandan içme suyunu Tez (Kızılüzüm) Deresi'nden alan Cumayeri'nin 3 köyündeki depolar da tadilat ve bakımdan geçti. Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı su içebilmeleri için depo sızıntılarının önüne geçilirken aynı zamanda depolardaki klorlama cihazları da aktif hale getirildi.

Yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü İsa Yazıcı ve İl Genel Meclis Üyeleri ile birlikte köylere inceleme ziyaretleri gerçekleştiren Kaymakam Murat Güven, muhtarlara yapılan yatırımlara köy halkı ile birlikte sahip çıkması konusunda uyarılarda bulundu. Köylerde yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada ise Güven, ”Bizler sorunların çözümü için gece gündüz uğraşıyoruz. Devletimizin imkânlarını en üst seviyede kullanıp yerindelik kavramı çerçevesinde sorunları çözmek için gayret gösteriyoruz” dedi.

Haber: C. ÜSTÜNER