Mahalle olduktan sonra tapusu Düzce Belediyesi’ne geçen ve üzerinde Darıcı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından lokal ve Darıcı muhtarlığı tarafından da muhtarlık binası olarak kullanılan sosyal tesisinin ruhsatı geçtiğimiz ay Düzce Valiliği Dernekler Müdürlüğü’nce iptal edilmişti. Mahalle Muhtarı Mehmet Turgut ve mahalle sakinlerinin tüm direnişlerine karşın Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz hafta sosyal tesisi mühürledi. Eşyalar tahliye edilip, kapısına kilit vurulmasıyla Mahalle muhtarı Mehmet Turgut’un hizmet vereceği muhtarlık binası da kalmadı.



Mühürlenen Tesisin tabelasının altına  “Muhtarlık Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından mühürlenmiş olup, bugünden itibaren hizmetimizi halkımıza sokakta vereceğiz.” Yazı yapıştıran Muhtar Mehmet Turgut, sokağa koyduğu masa ve sandalye ile mahalle sakinlerine hizmet veriyor…



Sokakta oluşturduğu çalışma ortamı ile vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışan Turgut, yine kapatılan tesisin camına da “ hizmetleri makamlar değil, adamlar yapar.” Yazısı yapıştırarak tepkisini ortaya koydu.

KELEŞ, BURAYA EL KOYMAK İSTEMİŞTİR!

Muhtar Mehmet Turgut, neden sürecin bu noktaya geldiğini şöyle anlattı: “Biz burayı tüzel kişiliğe aitken derneğimiz ve muhtarlığımız köyümüze hizmet etmek amaçlı köy konağı olarak inşa ettik. Halkımızdan gelen istek üzerine halkımızın sosyal aktiflerinde, halkımızın mevlitlerini, düğün ve derneklerini yapmak adına sosyal tesise çevirdik. Buradan aldığımız paralarla türbemiz adına anma programı yapıyor; üniversite öğrencilerimize burs veriyorduk. Binayı biz yaptık. Belediye 2009 yılında mahalle olunca belediye kullanmamızı kabul etti. Ancak verilen süreyi uzun bulan belediye “toprak bizim, bize kira ödeyeceksen…”dedi. Biz de kabul etmedik. “Kullanım hakkını bitirelim, günü delince de belediyeye bırakılalım” dedik. Ancak bunu kabul etmediler ve problem çıktı. Düzce Belediye başkanı Mehmet Keleş buraya el koymak istemiştir. Valiliğe baskı yaparak ruhsatını iptal ettirmiştir. Bunun üzerine kendimiz yaptığımız binadan dışarı atıldık. Sokakta da olsa hizmet vermeye devam edeceğiz.”


BURADA MUHTARA HAKARET EDİLİYOR!

En tepedeki makama seslenen Muhtar Mehmet Turgut, sözlerine şöyle devam etti:

“Vatandaşımız bizleri biliyor. Bu konuyla ilgili Düzce valiliği milletvekilleri cumhurbaşkanı sitesine kadar şikâyetimizi yaptık. Buradan da suç duyurusunda bulunuyorum: Düzce layıkıyla yönetilmiyor. Bu vali ve belediye başkanı uygun değil. Başbakan ve cumhurbaşkanına sesleniyorum. Düzce’yi bu keşmekeşlikten kurtarsınlar. Düzce halkı bunu hak etmiyor. Biz muhtarlar seçilen insanlarız. Cumhurbaşkanımız, “mahallenin cumhurbaşkanı muhtarlardır”. Diyordu. Burada muhtara hakaret ediliyor. Cumhurbaşkanı buna bir çözüm bulur artık…”

KELEŞ’İN SUYU ISINDI ARTIK!

Muhtarlık binasının kapatılmasına öfkeli olan bir vatandaş ise günlerdir mağdur olduklarını dile getirerek sitem etti.


Vatandaş, “Bu bina kolay yapılmadı. Herkes katkıda bulundu. Bu binayı kapatmaya hakkı yok. Cumhurbaşkanı duysun. Çözüm istiyoruz. Belediye başkanını da kazandıran biziz, düşürecek de biziz. Suyu ısındı artık.” dedi.

İkinci belediye başkanlığı döneminde 2 yılı geride bırakmaya hazırlanan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in ilk icraatlarından biri de muhtarlara yeni hizmet binaları kazandırmak olmuştu. Darıcı Mahallesi’ndeki muhtarlık binası ile ilgili sorunun ise nasıl çözüleceğini önümüzdeki günler gösterecek…

haber;S.KAŞKIR