Akçakoca'da Kandil Özel Programı

16.'ncı Akçakoca Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin son gününün Beraat kandiline denk gelmesi nedeniyle Akçakoca Belediyesi ve İlçe müftülüğü tarafından kandil özel programı düzenlendi. Berat Kandili Akçakoca'da Kur'an tilaveti, Peygamber Efendimiz'in veladetinin neşesini bir kez daha hissettiren mevlid-i şerif, ilahiler, coşkulu dualarla kutlandı. Öncü Tv ekranlarından canlı olarak yayınlanan kandil özel programı ilçe müftüsü Mehmet Taşcı'nın gecenin anlam ve önemini içeren konuşmasıyla başladı. Gecede Türk Sanat musikisi Zahid'ül Kevseri grubu ve solist Murat Bakırkaya'nın verdiği tasavvuf müziği konseri ise dinleyenleri mest etti.

 

 

Zahid'ül Kevseri grubu tasavvuf müziği eşliğinde sema gösterisi yaptı. Minik semazen Ahmet Hamza ise, izleyici tarafından büyük ilgi gördü. Dikkatle izlenen minik semazen, yaptığı figürlerle usta semazenlere taş çıkardı.

 

 Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ın İlçe müftüsüne plaket takdiminin ardından gece dualarla son buldu. Kandil programında ayrıca 6 bin kişilik helva ve tulumba tatlısı ikramı yapıldı.

Düzce'de de camiler doldu

Rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi üç ayların en bereketli gecelerinden olan, Berat Kandili Düzce'deki camilerde coşkuyla kutlandı. Düzce Merkez Cedidiye Camiinde yapılan programda Düzce İlahi grubu ve Cedidiye Camii görevlilerinin okumuş olduğu mevlid-i şerif ve ilahilerin ardından Cedidiye Camii'nden tüm Düzcelilere hitab eden İl Müftüsü Selami Emen gecenin önemi ve Hz. Peygamber (s.a.v.)'in hayatından kesitlerle onun örnekliğini ayet ve hadisler çerçevesinde anlattı. Programın sonunda İl Müftüsü Selami Emen tarafından yapılan duanın kabülü için tüm eller semaya açıldı.

HABER: S.KAŞKIR