64 yaşındaki Türkan Kars, beyin felci geçiren eşiyle birlikte Çay Mahallesi’nde 1 senedir ışıksız yaşıyor. Eşi gibi kendisi de felç geçiren kadın ekmek parası için boyunu aşan kâğıt atıkları ile sokak sokak dolaşarak geçimini sağlamaya çalışıyor.
Hayatını çöplerden kâğıt ve karton toplayarak devam ettiren 64 yaşındaki yaşlı kadın, komşularının yardımıyla alınan arsanın üzerine yine komşuları tarafından yapılan çinkodan bir evde kalıyor. Beyin felci geçiren eşinin 3 ayda aldığı 300 liralık yaşlılık parasıyla geçindiklerini dile getiren Türkan Kars, evine sadece elektrik istiyor.

YEMEKLERİNİ MUM IŞIĞINDA YAPIYOR

Çinkodan yapılan eve elektrik bağlatabilmek için yetkili mercilere başvurduğu ancak imar planı olmadığı için bağlatamadığını dile getiren Kars, geceleri mum ışığında oturduğunu, yemeklerini mum ışığında yaptığını anlatıyor…
Kars, “Çöpten kâğıt toplamayla, hurda toplamayla, çöpten yemek toplamayla kendimi barındırıyorum. Bu evi de 100 metre arsa komşuların yardımıyla aldım, evimi yine onların yardımıyla yaptım. Işığım yok. Eşyaları ne gördüyseniz o, başka bir şeyim yok. Valiliğe, belediyeye her yere gittim elektrik için evin imar planının olması gerektiğini söylediler. Ben evimi kendim yapmamış imar planını neyle alayım neyle yapayım. Ben sizden para istemiyorum sadece elektriğimi takın. Mum devrildi geçen akşam evcek yanıyorduk. Zenginlere sesleniyorum elektriğime el tutsunlar başka bir şey istemiyorum. “ dedi.

İRAN’DAN GELENLERE BAKIYORLAR

Sol bacağından felçli olduğunu ve buna rağmen sokaklarda iki lokma ekmek bulmak için kağıt toplamaya devam eden Kars, “İran’dan gelenlere bakıyorlar. Elektriklerini ödüyorlar. Bana da yardım etsinler.” Dedi.
Kars, “İran’dan gelenlere bakıyorlar. Elektriğini, suyunu, kirasını ödüyorlar. Biz ne yapalım, kötü yola mı düşelim. Hırsızlık mı yapalım, yoksa kaçak mı elektrik kullanalım. İmar planı yapamıyorum, gücüm yok. Biz bu ülkenin vatandaşıyız. Her seçimde çoluk çocuk koşuyoruz. Sadece elektriğimi istiyorum.” Dedi.

 

Haber; G.KARDUZ