Geçtiğimiz Pazar günü Muncurlu Köyü ilginç bir kaybolma hikayesine şahit oldu. Muncurlu Köyü’ne bağlı Yukarı Mahalle’de daha önce kümes olarak kullanılan şimdi ise Dursun Yerli’ye ait büyükbaş hayvanların bulunduğu atıl binadan 6 adet büyükbaş hayvan sırra kadem bastı.

Yerli, hayvanlarına yem getirmek için geldiğinde hiçbirini yerinde bulamayınca büyük panik yaşadı. 6 adet büyükbaş hayvanını kaybolduğu günden bu yana arayan ancak bulamayınca çareyi Öncü Haber Merkezi’nin kapısını çalmakta bulan yaşlı adam değeri yaklaşık 80 bin TL olan hayvanlarının bulunması için uğraş veriyor.

“Dişilerden bir tanesi alaca beyaz, diğerleri kestane rengi”
Hayvanlarını görenlerin olması ihtimaline karşılık tarif eden Yerli şu ifadelerde bulundu:

“Pazar günü buraya geldiğimde alanın kapısının açık olduğunu ve hayvanların içeride olmadığını gördüm. 6 büyükbaş hayvanım vardı. 3 tanesi erkek 3 tanesi dişi. İçlerinden dişilerden bir tanesi alaca beyaz, diğerleri kestane rengi sarımsı. Kulaklarında küpeleri var bunların. Yakın köy civarlarını aradım ama bulamadım. Bu yüzden çareyi Öncü TV’ye gelmekte buldum. Jandarmaya başvurdum benden kulak küpelerini istediler. Veterinerden aldım jandarmaya bildirdim.”



“Kimseden de şüphelenemiyoruz”
Hayvanlarının binanın bulunduğu mera alanında otladığını aktaran Yerli, Pazar günü yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Pazar günü yemlerini samanlarını vermeye gelmiştim ama hayvanların hiçbiri yoktu. Kapının da açık olduğunu gördüm. Kimseden de şüphelenemiyoruz, kendileri de kapıyı itip gitmşi olabilir. Kayboldukları günden beri aramalarımız devam ediyor ama artık yorulduk. Evim 500 metre ilerde orada kalıyorum. Kapıyı da açık bırakmıyoruz zincirle bağlıyoruz. Kapı açılmış kim açtı nasıl açıldı bilmiyoruz.”



Haber: M.AYDIN