Muncurlu Köyü Şapsı Mahallesi sakinleri, ağır tonajlı araçların zarar verdiği iddiasıyla yolu araç trafiğine kapattı. Mahalle içinde geçen yolu kullanan ağır tonajlı araçların yolları bozduğu, çıkan toz ve zarar gören su borularını gerekçe gösteren vatandaşlar, yola koydukları sandelyeyelerle çoluk çocuk yol kapatma eylemi yaptılar.

Vatandaşlar, " ağır tonajlı araçlarla taş taşıyorlar. Felaket şekilde toz içindeyiz. Camlarımızı kapılarımızı açamıyoruz. Su borularımız patladı. Bu araçların geçisişine bu yol uygun değil. Çocuklarımızı dışarı çıkartamıyoruz. Başbakanlığı da şikayet ettik. Yetkililer sadece sulama ile çözüm buluyor. Dökülen su daha çok zarar veriyor. 1 km.lik yolu 30 tane çukara girmeden yapamıyorlar. Biz bu araçların buradan geçmesini istemiyoruz."dedi.



Aksu köyünde bulunan taş ocağına kum ve taş taşıyan kamyonların yollarını köstebek çukuruna çevirdiğini söyleyen mahalle sakinleri, yol güzargahının değişmesini istedi. Başbakanlığa kadar dilekçe yazan mahalle sakinleri, yetkili biri gelene kadar yolu açmak istemedi.

 



Mahalle sakinlerinden biri, "Bütün kanuni yolları denedik. Biz köye kafa dinlemek için geldik ama dinleyemiyoruz. Toz içinde kaldık. Bizim şöförlerle müteahhitle işimiz yok. Buradan geçmesinler, çevre yolunu açsınlar oradan geçsinler. "diye konuştu.



Kamyonların mahalle içinden hızlı geçtiğini öne süren bazı vatandaşlar çocuklarını sokağa çıkartmaktan korktuklarını dile getirdi.

"Çocuğumuzu sokağa çıkartamıyoruz." diyen bir vatandaş, " Hepsi evdeler. Bisikletlerini kapattık. Şimdiye kadar bir kaza yaşanmadı ama korkuyoruz. Toz duman içindeyiz. Burada bir çocuğa birşey olsa ne yapacaklar."şeklinde konuştu.

Köy halkının yol kapatma eylemi üzerine olay yerine hemen jandarma geldi. Jandarma ekipleri yaptıkları eylemin yasal olmadığını sıkıntıları bu yöntemle çözemeyeceklerini söyleyerek ikna etmeye çalıştı.

Özel idareden yolu kullanmaları için izin aldıklarını ifade eden Taş ocağı yetkilileri de mahalle sakinlerine ellerinden bir şey gelmediğini anlatmaya çalıştı. Uzun süre taşocağı yetkileri ve mahalle halkı arasında tartışma yaşandı. Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı yol, ekiplerin iknası sonucu ulaşıma açılırken, mahalle halkı sorunlarını bir kez de özel idareye anlatmaya karar verdi. 

Haber: S. KAŞKIR