2. bölgede yer alan Düzce'nin "1. bölge"ye yükseltilmesi talebi “Türkiye’de Mahkeme Yönetim Sistemine Destek Projesi” tanıtımında da gündeme geldi. Toplantıda Düzce Barosu Yönetim Kurulu adına konuşma yapan İbrahim Kırıkçı, bu önemli konuya değindi ve Düzce'nin 1. bölgeye yükseltilmesi gerektiğini bir kez daha vurguladı.

 

 

ARTIK 1. BÖLGEDE OLMASI HAKKI

 

Kırıkçı, “Düzce’nin artık 1. bölgede olması hakkı. Düzce 1. bölgede olmak istiyor. Düzce’nin bu gayretini esirgemeyeceğinizi düşüyorum.” ifadelerini kullandı.Düzce Adliyesi açılan yeni mahkemelerle büyümesine karşın statüsünün gelişmemesi sık sık gündeme gelen konulardan biri. Proje tanıtımı için Düzce’ye gelen ve adliyeye gezen Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, Düzce’nin 1. bölgede olması adına olumlu sinyal verdi.

 

 

BU ÇOK ZOR BİR ŞEY DEĞİL

 

Erdem, “Bölgelerdeki değişiklik hakimler ve savcılar yüksek kurulunun çıkaracağı yönetmelikle gündeme gelir. Belli illerimiz zaman içinde hızlı gelişme gösterebiliyor. Düzce geçmişte ilçeydi, ikinci bölgeydi zaman içinde gelişti. İş sayısı arttı. Yeni yönetmelik çalışması esnasında bakanlığımızca değerlendirilecektir. Biz de bu konuda gerekli önerileri kurula taşırız. Kurul değerlendirmesini yapar. Objektif kriterleri taşıyorsa bu değişiklik yapılabilir. Bu çok zor bir şey değil.” dedi.

 

Bolu, Sakarya ve Kocaeli gibi komşu illere 1. bölgede yer almaları nedeniyle görevde en az 8 yılı doldurmuş olan hakim ve savcılar atanırken 2. bölgede olan Düzce'ye ise yeni mesleğe başlayan hakim ve savcıların ataması yapılıyor. Düzce'nin dava dosyası sayısında 1. bölgedeki Bolu'yu ikiye katladığı bilinirken son açılan mahkemeler ile birlikte Düzce Adliyesi'nin iş yükünün daha da artmasına bağlı olarak bölge sıralamasındaki yerinin değişmesi isteniyor. 



Haber: S. KAŞKIR