22 Temmuz seçimleri arifesinde siyasilerin en fazla konuştuğu konulardan biri olan ve geçtiğimiz yılın sonuna kadar tamamlanacağı ifade edilen Yenikent Bağlantı Yolu bir türlü tamamlanamazken, Böyle giderse yakında  araç geçişine izin vermez hale gelecek.

Akşam saatlerinde, sıcak havalarda ürettiği toz nedeniyle gündeme gelen  Kervan Köprüsü’nün girişinde değişik yönlerden kontrolsüz olarak gelen ve bu noktada birbirine karışan araçlar tehlikeye davetiye çıkarırken, sürücüler çukurlardan kaçmaya çalışmayı bırakmış gibi görünüyor. Ayrıca, sürücüler çukurlardan kaçmak istese bile kaçacak düzgün bir zemin bulmak artık imkansız.

Yol üzerinde kış ayları boyunca oluşan çukurlar zaman zaman doldurulmaya çalışılırken, bu tamir biçiminin ömrü ancak ilk yağmura kadar sürüyor. Nitekim, yol üzerine atılan asfalt malzemenin hemen yanlarında derin çukurlar açıldığı hemen dikkat çekiyor.

Yenikent sakinleri ilkbaharın gelişi ile birlikte yükselen sıcaklıkların yaz aylarında yaşanacak sıkıntıların önüne geçilmesi için bir fırsat olduğunu, ancak çalışmaya başlanması konusunda iyimser olamadıklarını dile getirirken, yolun bozuk halinin  çoğu kişi tarafından kanıksandığını da  ifade ediyorlar.