30 Mart 2014 seçimlerine kadar Düzce'nin Beyköy ve Boğaziçi beldeleriyle birlikte üç beldelerinden biri olarak anılan Konuralp, Danıştay  10. Dairesi tarafından  24 Mart. 2013 tarihli kararıyla  alınan kararla belde statüsü ortadan kalkan Konuralp'in Düzce'nin hiç bir resmi yerinde adının geçmemesi "bu isim unutuluyor" şeklinde yorumlanıyor...

           

Konuralp'in belde olduğu dönemde 7 mahalleli bir belde olarak resmiyette yer alan Konuralp, bu mahallelerin Düzce merkeze bağlanmasıyla birlikte "sadece mahalleleri ile anılan bir bölge veya mevki" konumuna geçti..Düzce Çaban Mevkii, Kervan Mevkii veya Yeni Sanayi Mevkii gibi resmiyette olmayan bir bölge olarak anılır oldu.

 

Karadeniz Bölgesi'nin tek antik kenti olma özelliğine sahip Konuralp'in adının hiç bir yerde anılmaması "tur operatörleri için de tartışma konusu olduğu" gelen haberler arasında...

 

Düzce merkeze bağlı mahalleler arasında yer alan 56 Mahalle arasında Konuralp Bölgesi'nde bulunan 7 mahalle ismi anılmış olmasına rağmen hiç bir resmi yerde "Konuralp'in adı geçmiyor.

Konuralp'in belde hüviyetinin ortadan kalkmasıyla birlikte 4 mahalesinin adının "Şehit"le başlaması dikkat çekerken Düzce'nin ilk kurulduğu mekan olarak da anılan tarihi antik kent Konuralp 'in adı ne mahalle adı olarak ne köy adı olarak hiç bir yerde geçmiyor.

 

Konuralp'in belde olduğu dönemde de beldeliğinin ortadan kalktığı dönemde 7 mahallesi bulunuyor: Terzialiler, Çiftepınarlar, Orhan Gazi Mahallelerinin yanında Şehit Hüseyin Kıl, Şehit Murat Demir, Şehit Bayram Gökmen,  ve Şehit Kemal Işıldak olmak üzere toplam 7 mahalleden oluşuyor. Görüldüğü gibi bu mahalleler arasında adı geçmeyen Konuralp'in adının "ne mahalle ne köy" olarak ne de belde olarak anılmaması "Konuralp gelecekte unutulacak" şeklinde yorumlanmasına neden oluyor.

haber;E.TAYHAN