Düzce Merkez’den çok değil sadece 7 kilometre uzaklıktaki Kadıoğlu Köyü sakinleri çok dertli. Dertli çünkü ne suları var ne de yolları… Zaman zaman köyde yaşanan su kesintilerinin sonuncusu 3 gün önce yeniden yaşanmış ve 3 gündür köyde su yok. Düzce’de geçtiğimiz günlerde etkili olan şiddetli yağışlarda köye su sağlayan su deposu düşen yıldırımdan dolayı zarar görmüş ve değiştirilmesi için çaba gösteriliyor.

Köylülerin ise özellikle Ramazan ayının başlamasıyla birlikte susuzluğa tahammülü kalmadı. 3 gündür köy camisinin yanında bulunan çeşmeden damacanalarla evlerine su götüren köylü kadınlar, evdeki günlük işlerini taşıma suyla görmeye çalıştıklarını misafirlerine verecekleri sularının olmadığını dile getirerek yetkililerden çözüm bekliyor. Köylünün çoğunun bağ bahçe işleriyle meşgul olduğunu vurgulayan köylüler suyun kendileri için çok büyük bir ihtiyaç olduğunu ifade ettiler.


Köylerinde suyun yanı sıra yol problemi olduğunu aktaran köy halkı yollarının yapılacağının sözünü her seçim döneminde siyasiler tarafından verildiğini fakat hiçbir şeyin değişmediği belirttiler. Yetkililerin köylerine karşı duyarsız olduğunu söyleyen bir köylü tepkisini ‘Yetkililer bu köy için uyuyor. Düzce’de Kadıoğlu diye bir yer yok. Herkes üç maymunu oynuyor.’ Sözleriyle dile getirdi.

Köylerinin her seçim döneminde büyük oranda Ak Parti’ye destek verdiğini aktaran köylülerin ortak isteği köstebek yuvası olarak gördükleri yollarının bir an önce düzelmesi oldu.

Haber:Y.SEVER