Çoban kavşağında başlatılan dalcık çalışması özellikle trafik akışı ve yolların bozulması konusunda şikayetleri beraberinde getirdi. Çalışmalar nedeniyle Çoban kavşağından şehir içine giriş verilmezken, Akçakoca istikametinden gelen araçlar Hamidiye mahallesine yönlendirildi. Ancak dalcık çalışmaları yolları bozunca bu bölgede yaşayan vatandaşlar ve yolu kullanmak zorunda olan sürücüler çamur içinde kaldı. Vatandaşlar çalışmaların bir an önce bitirilerek yolun yapılmasını isterken, çamuru kapatmak için mıcır dökülmesi gibi günübirlik çözümlerin ise yeterli olmadığı kanısında. Düzce’nin zaten yıllardır hep bozuk yollar ve çamur sorunuyla uğraştığını belirten vatandaşlar, dalcığın bir an önce bitirilmesi ve yolların asfalt olması için yetkililerin acele etmesini istiyor.

Çalışmalardan en çok etkilenen Hamidiye mahallesi girişinde oturan yaşlı bir amca belediyenin kendilerini sahipsiz bıraktığından şikayet ederek, çamur yüzünden her dakika ayakkabılarını yıkamak zorunda olduğunu söyledi.

Yolun önce alt yapısının tamamlanıp ardından böyle bir çalışma yapılması gerektiğini söyleyen başka bir vatandaş ise, grayderlerle yolun düzeltildiğini ancak birkaç gün içinde yolun yine eski haline döndüğünü ifade etti.

Her taraf çamur içinde diyen vatandaş, “ Bu yolun çamuruyla birlikte trafik tehlikesi de var. TIR’lar ve kamyonların yükünü bu yol taşımıyor. Çocuklarımızı bakkala, okula güvenle yollayamıyoruz. Düzce zaten çamura alışmış, beklemekten başka çaremiz yok mecbur bu çileyi çekeceğiz. Düzce’yi düşünüyorlarsa sahip çıkmalılar.” Şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Her gün bu yolu kullanmak zorunda olan bir vatandaşlar, özellikle bu konuda belediyeyi eleştirerek, çamur içinde kaldıklarını söyledi.

HABER:H.İŞCAN